SCM continuă în cupă – A câștigat faza regională

SCM Rm. Vâlcea a câștigat finala fazei regionale a cupei, câștigând sâmbătă, în Zăvoi, 2-0 (0-0) cu Avântul Pielești (Dolj).

Nou promovată în Liga 3, SCM a avut de furcă în prima repriză a finale fazei regionale a cupei, cu Avântul Pielești, echipă de Liga 4 din Dolj.  Dede Trașcă a aproape de gol, după o centrare din corner. Pielești a avut două ocazii mari, dar Oiță a ratat din postură de singur cu portarul Gherguș.

Neacșu și B. Geantă, marcatorii din finală

În partea secundă, SCM a controlat jocul și a înclinat balanța în favoarea sa. În minutul 57, George Neacșu, abia intrat pe teren, a marcat cu o lovitură de cap. Apoi, Roșianu a trimis apoi un șut centrare, iar portarul oaspeților a bâlbâit mingea, reușind să o prindă pe linia de poartă. În minutul 82, Bogdan Geantă a recuperat în careul advers și a marcat cu un șut plasat, stabilind scorul final: 2-0.

”Prima repriză a fost a oaspeților, dar nu în totalitate, Pielești a impus un ritm destul de bun. Partea secundă am jucat ce trebuia, cred că și pe fondul căderii echipei adverse, dar, cu cât a scăzut temperatura, am intrat mai bine în ritmul jocului și s-a văzut și experiența. Chiar dacă este încărcătură, nu am pierdut mult din pregătire, a fost vacanță scurtă, plecăm de la un anumit nivel” a spus antrenorul SCM-ului, Gabi Mangalagiu.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de vâlceanca Raluca Șerban, delegat de joc la partidă din partea FRF. Trașcă și colegii săi au primit medaliile, tricourile de campioni și trofeul regional. SCM va continua în cupă, iar pe 2 august va juca în primul tur național cu Minerul Costești sau Cozia Călimănești.

”Ritmul la Liga 3 va fi altul”

Antrenorul Gabi Mangalagiu avertizează ca în Liga 3 va fi mai dificil. ”Cupa e o competiție bună, dar programarea ei în această perioadă de aproape vacanță este destul de inoportună, am jucat pe călduri insuportabile. Trofeul este urmare a jocurilor bune pe care le-am făcut, am jucat deja 3 jocuri, urmează zilele acestea un program încărcat, cu două antrenamente pe zi, sper ca băieții să poată să îl ducă. Ritmul la Liga 3 va fi altul, va fi alt tempo și trebuie să creștem nivelul de pregătire, va fi alt ritm și trebuie să ne adaptăm rapid” a spus Gabi Mangalagiu.

Penntru vâlceni urmează sâmbătă un amical cu Universitatea Craiova II.  SCM a realizat până acum două transferuri, Mario Diaconescu (Viitorul Dăești) și juniorul Alexandru Olaru (Universitatea Craiova).

SCM Rm. Vâlcea: Gherguș – Georgescu, Bărbuți, Lăzărescu, Roșianu – Trașcă, Ov. Popescu – Bîrzan, Turcu, Ceapă – B. Geantă. Au mai jucat: Simeanu, Neacșu, Orbișor, Abănăriței, Tilioiu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *