Atleta Ștefania Uță a bătut recordul la FOTE în proba de 400 metri garduri – Este favorită la medalia de aur

Atleta Ștefania Uță (16 ani) a impresionat în calificările de la Jocurile Olimpice pentru tineret de la Maribor (Slovenia), reușind calificarea în finala probei de 400 metri garduri. În calificările desfășurate marți, atleta de la CS Vâlcea 1924 a reușit un timp de excepție, 56,54 secunde, cea mai bună performanță mondială a acestui sezon la Under 18. În plus, timpul obținut azi de vâlceancă este cea mai bună performanță din toate timpurile a competiției la această probă!

Antrenată de profesoara Alina Enescu, Ștefania Uță este clar favorită în finala de 400 metri garduri, care se va desfășura joi, în Slovenia.

Profesoară de atletism din 2015, Alina Enescu este convinsă că eleva sa va avea un viitor strălucit. ”Acum 3 ani am văzut că Ștefania a început să fugă repede, mi-am dat seama că va fi foarte bună, am început să fiu mult mai atentă cu tot ce se mișcă în jurul ei, trebuie să mănânce ce trebuie, să aibă suplimentele necesare. Este cea mai bună din țară la nivelul său de vârstă la 400 metri plat și 400 metri garduri. Îi place mult atletismul, chiar dacă este greu, când este pe pistă se transformă complet și este foarte focusată, de aia este unde este. Și la școală învață foarte bine, are bursă de merit. A văzut că este talentată și își vede viitorul ca fiind campioană olimpică, acesta este scopul ei” a anunțat antrenoarea de la CS Vâlcea 1924, Alina Enescu. Cu puțin noroc, Ștefania poate prinde Olimpiada de anul viitor de la Paris.

Antrenoare la CS Vâlcea -1924 de anul trecut, Alina Enescu face parte dintr-o familie cu ștate vechi în atletism. Părinții ei, Viorica și Octavian Enescu au fost antrenori emeriți, au pregătit zeci de campioni naționali și internaționali. Mama Alinei a pregătit-o pe Ionela Tîrlea, vicecampioana olimpică de la Atena, în proba de 400 m garduri. În memoria părinților săi, antrenoarea Ștefaniei organizează anual Memorialul „Octavian și Viorica Enescu”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *