Cadastru gratuit pentru locuitorii comunei Bujoreni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene

Primăria Bujoreni este beneficiara unui program derulat de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, prin care va derula lucrări de înregistrare a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară pentru cetățenii din comună.

Proiectul este unul de anvergură și este destul de important, deoarece astfel proprietarii vor putea lăsa moștenire copiilor lor proprietăți sigure, vor putea obține credite bancare în timp scurt, vor putea vinde proprietățile mai rapid și sigur vor fi protejați de orice conflict legat de proprietățile lor. Totodată, vor putea accesa mai ușor fonduri europene:

”Cea de-a patra licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din comuna Bujoreni, județul Vâlcea, a fost cu noroc. Nu mai puțin de opt societăţi comerciale de cadastru sau cadastrişti și-au depus ofertele pentru lucrările de cadastru ce se vor realiza cu fonduri europene în comuna noastră. Am aflat aceste vești excelente în videoconferința organizată de ANCPI, la care am participat alături de colegii mei din Primăria Bujoreni implicați în acest proiect complex.   Workshop-ul a fost moderat de Ileana Spiroiu – manager de proiect, iar printre participanți s-a numărat și președintele ACoR, Emil Draghici, un prieten al comunei Bujoreni. 

 Vreau să precizez că ofertele depuse de cadastriști se află în evaluare și după parcurgerea tuturor pașilor de achiziție, se așteaptă semnarea contractelor până în luna noiembrie 2023. Primăria Bujoreni are deja pregătită documentația digitalizată și așteaptă începerea contractului cu prestatorul desemnat pentru a efectua cadastrul general sistematic al comunei noastre. Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR) – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, spune primarul comunei Bujoreni, GHEORGHE GÎNGU.

       Alte detalii despre workshop, aici 👇: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02qNaoyfHsaX7etcNEwJA2rjoYVdLjQgL6NBsnFiJe8mPB6nwa2TZRm4RQGVVjJoPyl&id=100068930120449

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *