Primarul Gheorghe Dinculescu a semnat contractul de finanțare prin PNI ”Anghel Saligny” pentru realizarea obiectivului de investiții „Sistem de alimentare cu apă”

Primarul localității Mălaia, Gheorghe Dinculescu, a semnat contractul de finanțare pentru unul dintre cele două proiecte aprobate prin PNI „Anghel Saligny”. Acesta declară că în această toamnă vor începe lucrările de extindere a rețelei de apă și pentru introducerea conductei de canalizare:

„Pentru proiectul de înființare a sistemului de apă în satul Mălaia, am semnat contractul la Ministerul Dezvoltării. Urmând ca, tot în această perioadă, să semnăm și pentru înființarea sistemului de canalizare în satul Mălaia. În tot acest timp, am cumpărat terenul pentru amenajarea bazinului de apă și o altă parcelă de teren unde va fi montată stația de epurare. În satul Ciunget, s-a rezolvat problema captării și a rezervorului de apă, iar în satul Săliștea s-a rezolvat înlocuirea conductelor, s-a reabilitat partea de bazin și s-a montat instalația de clorinare. Noi sperăm că în cel mai scurt timp să înceapă lucrările la ambele investiții”, a precizat primarul Gheorghe Dinculescu

Proiectele de înființare a canalizării și a apei sunt armonizate cu legislația în vigoare și actualizate cu noua tehnologie care se aplică în prezent. Valoarea ambelor investiții este de aproximativ 17 milioane de lei. Administrația locală își dorește să aibă un serviciu de apă și canalizare funcțional și de calitate, care să funcționeze în mod eficient și să fie în administrarea primărie:

„Trebuie luat în considerare faptul că serviciul de apă și canalizare are mai multe atribuții: trebuie să se autofinanțeze, să-și stabilească un buget, să aibă un program de dezvoltare și să facă față intervențiilor. Primii pași în acest sens presupun integrarea întregului sistem într-un proiect, inclusiv traseul conductelor și stațiile aferente. Pentru autorizația de gospodărire a sistemului va fi întocmită o singură documentație. Într-o primă etapă, în satele Ciunget și Săliștea se vor monta apometre”, declară primarul comunei Mălaia, Gheorghe Dinculescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *