Modernizarea căminului cultural din Șirineasa a intrat în procesul de finanțare

În această perioadă, administrația locală din Șirineasa a primit o adresă de la CNI prin care a fost înștiințată că proiectul de modernizare a căminului cultural este inclus în lista de sinteză. În cadrul adresei se specifică inclusiv faptul că primăria trebuie să transmită din nou documentațiile reactualizate ale proiectului.

În acest sens, primarul localității Șirineasa, Ion Streinu, declară că documentele sunt actualizate și pregătite pentru a fi transmise.

Reamintim că de-a lungul anilor, primăria s-a confruntat cu diverse probleme legate de acceptarea proiectului de modernizare a căminului cultural din localitatea Șirineasa, care nu au depins de administrația locală. De fiecare dată, au apărut obstacole în calea demersului acestui proiect. Cu toate acestea, primarul Ion Streinu nu s-a dat bătut și a făcut demersuri la CNI. În cele din urmă, proiectul este în linie dreaptă, iar lucrările ar trebui să înceapă în acest an, conform declarațiilor primarului.

” Modernizarea căminului cultural este un proiect pe care îl așteptăm cu sufletul la gură. Acolo vom putea organiza serbările de final de an școlar și evenimentele comunității, așa cum se întâmpla odinioară. De data aceasta, avem certitudinea că proiectul de modernizare a căminului cultural, care a zăcut până acum în sertarele CNI, se va realiza. În cadrul acestui proiect este inclusă recondiționarea generală a clădirii; doar zidurile vor mai rămâne în picioare, totul va fi refăcut de la zero”, ne spune primarul localității Șirineasa, Ion Streinu.

Tot pe linia investițiilor aflate în cursul cert al finanțării se află și proiectul de branșare a localității la gaze naturale. Primarul Ion Streinu a anunțat că proiectul pe care l-a depus prin PNI „Anghel Saligny”, alături de comunele Pesceana, Glăvile și Scundu, este inclus în lista de finanțare. Investiția pentru introducerea gazului în cele patru localități are o valoare de 6 milioane de euro și urmează să fie derulată în următorii ani. În acest sens, trebuie să apară și hotărârea de guvern. Administrația locală din Șirineasa a primit o adresă în care sunt enumerate cele 19 localități vâlcene care au trecut de evaluarea comisiei pentru introducerea gazelor natural

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *