Președintele Consiliului Județean Vâlcea a dezvăluit bilanțul investițiilor: fondurile atrase în județul Vâlcea depășesc așteptările electorale

În cadrul conferinței de presă organizată de președintele Consiliului Județean Vâlcea, în urma ședinței Consiliului Județean care a avut loc vineri, 25 august, au fost dezbătute mai multe subiecte relevante privind activitatea Consiliului Județean Vâlcea. În contextul apropiatelor alegeri din 2024, președintele Rădulescu a prezentat un bilanț detaliat pentru a informa opinia publică cu privire la realizări, în raport cu promisiunile făcute.

„Aveam angajamentul de a atrage fonduri în valoare de 350 de milioane de euro, în urma reușitelor noastre din mandatul anterior, între 2016 și 2020, când am reușit să mobilizăm 250 de milioane de euro. În prezent, Consiliul Județean Vâlcea gestionează nu mai puțin de 84 de proiecte, cu o valoare totală a investițiilor atrase apropiindu-se de 500 de milioane de euro. Din totalul de 84 de proiecte, 57 sunt finanțate prin fonduri europene, iar 27 sunt susținute de către guvern. Putem deci afirma cu încredere că am depășit obiectivul electoral pe care l-am asumat”, a subliniat președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu.

Mai mult, pentru anul viitor, chiar și în contextul anului electoral, sunt prevăzute numeroase proiecte majore pentru județul Vâlcea. În concluzie, rezultatele acumulate ajung la 467 de milioane de euro atrase, depășind astfel promisiunea inițială de 350 de milioane de euro. Aceste proiecte cuprind atât lucrări finalizate, cât și proiecte aflate în diferite etape de implementare sau evaluare, toate beneficiind deja de finanțare sau urmând să o primească în curând.

Investiție majoră în termoficare: 140 milioane euro pentru centrala de cogenerare

În cadrul conferinței de presă de vineri, 25 august, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a subliniat importanța investiției în valoare de 140 de milioane de euro, pentru care a semnat contractul de finanțare miercuri, 24 august. Aceasta se va desfășura pe o perioadă de 3 ani și își propune construirea unei centrale termice în cogenerare la CET Govora. Scopul proiectului este asigurarea termoficării Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Proiectul va include achiziționarea de cazane pentru apă fierbinte și motoare termice, iar ulterior vor fi introduse în funcțiune noi motoare termice, împreună cu o centrală de cogenerare pe biomasă, pentru un randament maxim. Această investiție are ca rezultat generarea de energie termică și electrică prietenoasă cu mediul, contribuind la scăderea costurilor energetice și sporirea confortului pentru toți consumatorii. Inițiativa asigură o sursă durabilă de energie termică pentru municipiul Râmnicu Vâlcea, cu accent pe eficiență și protecția mediului înconjurător.

Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, a subliniat importanța acestui proiect și a exprimat recunoștința față de parteneri, în special față de prim-ministrul Marcel Ciolacu.

„După doi ani de muncă uriașă, cu mari emoții și obstacole, iată că joi, 24 august, la biroul prim-ministrului Marcel Ciolacu, a fost semnat contractul pentru noul CET. Pentru cei care dezinformează prin presă că vom rămâne fără căldură în iarnă, vreau să precizez că avem tot ce ne trebuie și că apa caldă nu va fi întreruptă. Am dispus accelerarea finalizării lucrărilor pentru termoficare, astfel încât să nu se audă vreo scuză când încep probele tehnologice pentru furnizarea căldurii, și nici să se spună că vreun bloc din Vâlcea va fi fără căldură. Cei implicați în acest proiect răspund în fața mea cu funcția”, a subliniat președintele CJ Vâlcea.

Noul centru de radioterapie și imagistică: un pas istoric în lupta împotriva cancerului și îngrijirea pacienților

Pe 21 septembrie, județul va marca un moment istoric prin inaugurarea Centrului de Radioterapie și Imagistică. Această nouă clinică aduce o contribuție inovatoare în lupta împotriva cancerului. Echipată cu tehnologie de vârf și aparatură de ultimă generație, această unitate medicală va oferi servicii complete de diagnostic, monitorizare și tratament pentru pacienții afectați de afecțiuni oncologice.

Președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat într-o conferință de presă că intenționează să inițieze o licitație pentru concesionarea unui teren apropiat clinicii Neolife. Scopul este să se construiască o clădire cu spații de cazare moderne, un restaurant dedicat pacienților și aparținătorilor, și o clinică de îngrijiri paleative la un etaj. Această inițiativă are ca scop îmbunătățirea serviciilor pentru pacienții care necesită tratamente și monitorizare pe termen lung

„În apropierea clinicii am început deja demersurile pentru a construi o clădire nouă. Planul nostru include un restaurant la primul etaj, conform conceptului de proiectare pe care l-am stabilit, o clinică de îngrijiri paleative la al doilea etaj, birouri la etajul trei și camere pentru aparținători în regim hotelier la ultimul etaj. Terenul va fi scos la licitație pentru concesionare, în vederea construirii acestei clădiri. Suntem în procesul de obținere a avizelor pentru planul urbanistic zonal, ceea ce va transforma Vâlcea într-un centru medical de referință”, a subliniat președintele CJ Vâlcea. Proiectul vizează crearea unui mediu confortabil și relaxant pentru cei aflați în recuperare sau pentru cei care însoțesc pacienții. În acest fel, vor fi asigurate condiții adecvate pentru a face față în mod mai ușor provocărilor pe care le implică procesul de tratament.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *