Tineri cercetași din Râmnicu Vâlcea au parcurs 80 de kilometri din Via Transilvanica

Un grup de tineri cercetași din Râmnicu Vâlcea a parcurs 80 de kilometri din faimosul traseul Via Transilvanica săptămâna trecută. Acest grup de 6 drumeți au început călătoria de la Sighișoara urmând marcajele specifice traseului și au ajuns, după 3 zile de mers prin poieni, păduri și dealuri, la Mediaș.

Acești cercetași fac parte din Asociația Cercetașii Creștini Români, o structură care face parte din Federația Cercetașilor Europeni la nivel internațional. Acest grup de 6 tineri este denumit Clanul „Fericitul Aftenie Vasile”, iar ruta de vară a fost parcursă pe Colinele Transilvaniei, trecând prin sate și orașe cu o semnificație aparte pentru Ardeal: Sighișoara, Stejărenii, Criș, Florești, Mălâncrav, Nou Săsesc, Copșa Mare, Biertan și Mediaș.

Cei 6 tineri, la începutul traseului pe Via Transilvanica.

Din declarația oficială a Grupului „Sfântul Francisc” Râmnicu Vâlcea reiese că tinerii râmniceni au fost coordonați de Șeful de Clan și de Șeful de Grup pe parcursul traseului. De asemenea, aceștia au fost primiți cu căldură de ardeleni pe parcursul drumeției, iar finalul taberei mobile s-a întâmplat într-o comunitate de creștini greco-catolici din Mediaș.

Drumeții au călătorit exclusiv pe traseul Via Transilvanica, urmând dealurile și poinenile de pe Colinele Transilvaniei. Alături de Șeful de Clan și Șeful Grupului „Sfântul Francisc” Râmnicu Vâlcea, drumeții au avut parte de o călătorie în liniștea naturii, departe de gălăgia cotidiană.

Clanul râmnicean a avut privilegiul de a întâlni oameni care au transformat această drumeție într-un drum alături de natură și de iubirea aproapelui. Au fost primiți cu căldură în curte de Doamna Irina din Stejărenii și de Domnul și Doamna Neagu din Mălâncrăv, iar cazarea din Biertan a fost asigurată de Doamna Ana.

De asemenea, mulțumim Parohiei Greco-Catolice Mediaș IV și Preotului Sorin Biriș pentru celebrarea Sfintei Liturghii alături de Clanul „Fericitul Aftenie Vasile” și pentru ospitalitatea comunității greco-catolice din Mediaș.

Comunicatul oficial al liderilor cercetași din Grupul „Sfântul Francisc” Râmnicu Vâlcea

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *