Virgil PÎRVULESCU: „Dacă PSD va face alianță cu PNL ca să candideze pe liste comune în anul 2024, AUR va câștiga alegerile”

Situația politică de la nivel național devine din ce în ce mai complicată. Cele două forțe care se tot respingeau în ultimii ani par din ce în ce mai aproape de o alianță la nivel național. Situația din învățământ și politică nu favorizează în acest moment nici dezvoltarea sectorului de educație, ba chiar se dovedește a fi o provocare pentru actualul Minister al Educației. Am discutat în cadrul unui interviu cu viceprimarul orașului Râmnicu Vâlcea și liderul liberalilor din același oraș, Virgil Pîrvulescu, cu privire la ultimele evenimente politice. 

Impact REAL: De ce nu putem schimba formula formată din politicieni care insistă să se urce pe scenă la deschiderea anului școlar, după atâția ani? 

Virgil PÎRVULESCU: Este o rețetă care în 32 de ani a funcționat, pe principiul că nu contează ce faci, dar contează ce le spui oamenilor. În acest fel politicienii care țin cu dinții de scaunele lor încearcă să câștige capital electoral prezentându-se în fața părinților. Este o clasă politică care nu mai are ce căuta, din punctul meu de vedere, la alegerile din anul 2024. Politicienii aceștia trebuie să dispară. Sunt niște trompete care nu fac nimic altceva decât să creeze dezastru. Este nevoie de politicieni care să pună în prim-plan interesul societății, nu interesul personal. Aceștia își etalează figurile pe scenă la diverse școli și nu fac nimic decât să atragă ura cetățenilor. Părinții au nevoie de servicii din partea primăriei și de un trai decent în orașul în care trăiesc. 

Impact REAL: Credeți că noile legi ale educației reprezintă actualele nevoi ale sistemului de învățământ? 

Virgil PÎRVULESCU: Nu sunt avizat în domeniul acesta, dar nu cred. România ar trebui să ia un pic mai mult exemplu de la țările dezvoltate și care acordă o atenție deosebită învățământului și pentru asta ar trebui să vadă care este acel sistem. Noi suntem într-o continuă modernizare a legilor învățământului, cu rezultate care, din punctul meu de vedere, sunt vârfuri de copii care excelează ca urmare a eforturilor părinților care cheltuie o groază de bani din meditații și numai ei știu cum se chinuie. Educația trebuie să fie pentru toți copiii, înseamnă condiții egale. Ce vină are un părinte care lucrează la o societate care oferă salariul minim că nu poate oferi copilului bani de meditații? Cum poate să exceleze? Poate că, genetic, acel copil are o capacitate fantastică, dar nu poate evolua pentru că nu are resursele materiale necesare. Ce face autoritatea publică locală pentru el? Ați văzut și anul acesta universitățile care au ieșit în top, dar România nu mai face parte din acel clasament. Este un sistem care clachează.  

Impact REAL: Din cei aproape patru ani de muncă în administrația orașului ați observat nereguli cu privire la modalitatea prin care instituțiile oferă avize pentru anumite activități? Vă întreb acest lucru cu privire la tragedia din Crevedia. 

Virgil PÎRVULESCU: Inspectoratul pentru Situații de Urgență este cel care emite avizele de funcționare. Autoritatea publică locală este cea care emite autorizațiile de program și de amplasare, autorizație de construire și absolut tot altceva. Ce s-a întâmplat la Crevedia este o catastrofă, fiind un punct de lucru neautorizat. În momentul de față pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea nu avem operatori economici care să desfășoare genul acesta de activitate. Autoritățile statului au capacitatea să facă controale, dar nu „heirupiste”, cum s-a întâmplat după tragedie. Este nevoie de controale constante, pentru că aceste procese sunt periculoase. Reforma începe cu oameni inteligenți, care au capacitatea să conducă. Rezultatele din aceste catastrofe se întâmplă pentru că persoanele care conduc aceste instituții nu sunt competente. Există și oameni competenți în anumite instituții, dar nu pot pune în practică ce vor pentru că au șefi și „șefuți” care le creează tot felul de piedici. 

Impact REAL: Cum se poate implica administrația orașului pentru a diminua consumul de droguri în rândul tinerilor? 

Virgil PÎRVULESCU: Este o chestiune și de cultură sau de educație aici. Atâta timp cât nu mai există respectul față de profesori, este foarte greu să aștepți respect și din partea acestor elevi. Totul pornește de la cadrele didactice care acceptă un anume comportament al elevilor și la un moment dat degenerează. Cum poți să fii respectat drept cadru didactic de elevii care au note pentru că merg la meditații și că părintele alimentează cu bani tot timpul acest obicei? Cumva cadrele didactice trebuie să se impună și măsurile să fie mai dure.  

Impact REAL: Vă așteptați să aveți dificultăți în timpul alegerilor din 2024 din partea membrilor din PNL? 

Virgil PÎRVULESCU: Bețe-n roate sigur vor fi. Ei fac parte dintr-o altă categorie de politică. Oamenii ca ei sunt politicieni care își doresc un loc călduț, deci nu își doresc foarte mult. Eu sunt omul care nu face parte din acest sistem politic și niciodată nu vreau să fiu înghițit de acest sistem. Pe aceștia îi interesează doar propriul interes. Din acest punct de vedere, „bețe-n roate” am avut și voi avea în continuare. Am avut mereu piedici în interiorul partidului și sunt oameni care doar atât pot, merg pe principiul „să moară capra vecinului”. Chiar mă pun în situația în care să devin mult mai îndârjit în așa în manieră încât să pun în practică lucrurile pentru care am intrat în politică și să modific ceva în acest oraș. 

Impact REAL: De unde simțiți că primiți mai multă susținere, din partea structurii județene liberale sau din partea structurii naționale liberale? 

Virgil PÎRVULESCU: Eu ajutorul îl primesc de la oameni. În momentul de față PNL îmi creează disconfort, pentru că deciziile care s-au luat la nivel național le observ în atitudinea cetățenilor cu privire la intenția de vot. Partidul, în esență, ca și doctrină ar trebui să meargă altfel. Nu partidul este vinovat, ci cei care fac parte din el. Istoria liberalilor este o istorie care pune pe gânduri pe toată lumea, este vorba despre oamenii aceia din trecut, liderii autentici ai PNL care au făcut ceva pentru țară și au rămas în istorie ca oamenii care au înfăptuit România modernă. Poate ar trebui să le urmăm exemplul.

Impact REAL: Dacă partidul AUR nu va avea candidat în municipiul Râmnicu Vâlcea pentru funcția de primar, cu cine credeți că vor vota susținătorii acestei organizații în schimb? 

Virgil PÎRVULESCU: Eu am propriul meu scenariu legat de alegeri. Vinovații pentru care am ajuns în acest stadiu sunt primarul și PSD. Desigur, includem și „imaculații” de la USR. Aceștia sunt principalii vinovați dacă stăm să analizăm. Susținătorii AUR din oraș sunt acei oameni care niciodată nu sunt de acord cu PSD și cu actualul primar pentru că ei fac parte din categoria oamenilor nemulțumiți. Ei nu se pot lipi ca votanți ai actualului cuplu PSD și PER. Din sondaje, pare că eu sunt favoritul lor. Din sondajele primarului, eu aș fi pe locul 4. Totuși, dacă chiar sunt pe locul 4, de ce se mai chinuie și se obsedează să mă învingă dacă sunt așa departe? Dacă mergi prin oraș și vorbești cu oamenii vezi foarte clar cum stau lucrurile. În Vâlcea cred că AUR este undeva cam a treia forță politică. Dacă PSD va face alianță cu PNL ca să candideze pe liste comune în anul 2024, AUR va câștiga alegerile. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *