Pîrvulescu(PNL) spune că ar fi investit banii cheltuiți de Gutău(PSD/PER) pentru semaforizare într-un spital paliativ

Virgil Pîrvulescu a făcut unele declarații serioase la adresa primarului în funcție, dezvăluind faptul că sistemul de semaforizare a costat un milion de euro. Mai spune că el ar fi folosit banii pentru a construi un spital paliativ.

Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, iar războiul politicienilor din ce în ce mai încins. Cea mai mare luptă electorală din județul Vâlcea, se va disputa, cu siguranță, între Virgil Pîrvulescu (PNL) și Mircia Gutău (PSD/PER).

Astăzi, liberalul a ales să îl atace pe Mircia Gutău cu o declarație despre banii cheltuiți pe sistemul de semaforizare din oraș. Mai exact, spune că ar fi folosit banii pentru a construi un spital paliativ în Râmnicu Vâlcea.

Ba chiar, îi întreabă pe râmniceni dacă ar fi fost o alegere mai bună decât banii cheltuiți pe stații ETA și, mai adaugă acesta, „semaforizare ineficientă”. Am lăsat mai jos un citat, iar postarea completă o puteți citi aici, pe Facebook. 

Unul dintre proiectele pe care le-aş fi pus în practică din funcţia de Primar al Municipiului Râmnicu Vâlcea ar fi fost acela de 𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢 𝐮𝐧 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥 𝐏𝐚𝐥𝐢𝐚𝐭𝐢𝐯! Un astfel de spital se putea construi foarte uşor, cu mult mai puţini bani decât s-au cheltuit pe un sistem de semaforizare care mai mult încurcă, pe sensuri giratorii de un milion euro şi poduri făcute în interes imobiliar, mai ales că 𝐚𝐮 𝐞𝐱𝐢𝐬𝐭𝐚𝐭 𝐚𝐱𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐏𝐍𝐑𝐑 prin care se puteau atrage fonduri în acest sens.

Bineînţeles, un astfel de spital încă se mai poate construi, trebuie doar 𝐬𝐚̆ 𝐞𝐱𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐯𝐨𝐢𝐧𝐭̧𝐚̆ 𝐬̧𝐢 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞, iar 𝐞𝐮 𝐥𝐞 𝐚𝐦 𝐩𝐞 𝐚𝐦𝐚̂𝐧𝐝𝐨𝐮𝐚̆! (…) Îngrijirea paliativă 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐨𝐭̦𝐢 𝐩𝐚𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐢, fără a se ține cont de vârstă, prognoză, stadiul bolii sau tipul de tratament urmat. Ideal ar fi să fie furnizată într-un stadiu incipient și pe întreaga durată a bolii, în paralel cu terapiile curative pe termen lung sau pe viață. Cu alte cuvinte, pacienții nu sunt obligați să facă o alegere între tratamentul specific bolii lor și îngrijirea paliativă, deoarece pot beneficia de ambele simultan.

Aşadar, stimaţi vâlceni, cum credeţi că era mai bine să se folosească banii pe care îi plătiţi an de an prin taxe şi impozite: să se dea 𝟏𝟎 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 𝐩𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐄𝐓𝐀 𝐬̦𝐢 𝐬𝐞𝐦𝐚𝐟𝐨𝐫𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐚̆ sau să se fi investit pentru 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐬𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥 𝐩𝐚𝐥𝐢𝐚𝐭𝐢𝐯? Care proiect este mai folositor cetăţenilor?

Din punctul meu de vedere, răspunsul este evident, iar în perioada următoare voi mai veni cu astfel de exemple concrete despre modul în care se puteau folosi banii de către Primărie şi Consiliul Local. – a transmis viceprimarul orașului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu.

Gutău vine cu replica, spunând din primă instanță că un astfel de proiect, pentru realizarea unui spital, este nerealist. Mai mult decât atât, spune că este un „basm” caracteristic viceprimarului.

În textul acestuia mai vorbește despre cum l-a tot însărcinat pe Pîrvulescu cu diferite sarcini în cadrul primăriei, dar fără să reușească să lucreze împreună. Am lăsat mai jos un citat, iar postarea completă o puteți citi aici, pe Facebook. 

Teribil personaj Pîrvulescu ăsta: face el cum face și își lasă baltă îndatoririle primite în mod oficial ca să bată câmpii prin te miri ce alte domenii, fără nicio legătură cu fișa postului. L-am însărcinat să aducă terenuri la municipiu ca să facă un parc industrial și el inventa after-school-uri gigantice bagându-se peste atribuțiile Inspectoratului școlar. I-am alocat bani să facă Delta Parcul cu care defila în campania electorală din 2020, dar el vrea să facă spital de îngrijiri paliative. L-am pus să se ocupe de managementul deșeurilor și mă aștept oricând să propună lansarea unei sonde spațiale către Marte!

Povestea asta cu spitalul este la fel de irealizabilă ca toate celelalte „basme” marca Pîrvulescu. Pentru că nu poți face tu, ca Primărie, un astfel de spital dacă nu ai dimensiunea de populație care să îți permită alocarea de către Ministerul Sănătății a cadrelor medicale necesare. Altfel ai o clădire goală și cam atât. Eu am încercat realizarea unei clinici moderne de ginecologie în Rămnic, în urmă cu câțiva ani, și am primit un răspuns sec, dar conform legii și ordinelor Ministerului, că o astfel de unitate nu se poate acoperi cu personal de specialitate, moment în care am abandonat această idee.

Oricum, în ritmul ăsta și ținând cont de cât mai este până la alegerile locale de anul viitor, cel mai inutil viceprimar pe care l-a avut Râmnicul în toată istoria sa promite să strângă un volum consistent de basme de adormit alegătorii că, slavă Domnului, timp are berechet pentru astfel de invenții! – a declarat pe Facebook primarul orașului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *