Directorul Direcției Silvice Vâlcea este noul președinte Romsilva | Marius Dan Sîiulescu va avea un mandat provizoriu de patru luni

Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, l-a desemnat pe Marius Dan Sîiulescu pentru un mandat provizoriu de patru luni, începând din această săptămână. Desemnarea noului director general a avut loc după ce mandatul de director general exercitat de către Daniel Nicolăescu a expirat.

Noul președinte este Marius Dan Sîiulescu, 47 de ani, care a absolvit, în anul 2000, Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere din cadrul Universității ”Transilvania” din Brașov, precum și cursurile Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune a Universității ”Spiru Haret” din București, în anul 2008.

Romsilva
Sursa foto

Dintr-un comunicat oficial Romsilva, noul președinte și-a început cariera în silvicultură ca șef de district la Ocolul Silvic Bălcești, ocupând ulterior funcții de execuție la Ocolul Silvic Romani, având ca responsabilități regenerarea pădurilor, investiții, securitate și sănătatea în muncă, dar și de conducere, la Ocolul Silvic Băbeni.

De asemenea, și-a desfășurat activitatea și în cadrul aparatului Direcției Silvice Vâlcea, iar din luna aprilie a anului 2023 a preluat funcția de director al Direcției Silvice Vâlcea.

Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, l-a felicitat pe noul președinte cu ocazia alegerii sale în funcție pentru 4 luni.

Îi urez felicitări pentru numire și mult succes în activitate noului director general al RNP Romsilva, Marius Dan Sîiulescu, desemnat luni de Consiliul de Administrație al Regiei pentru un mandat provizoriu de patru luni.

Misiunea sa nu este una ușoară. Romsilva administrează aproape jumătate din pădurile țării, dar și 22 de parcuri naționale și naturale și 12 herghelii de stat. Așadar miza este una foarte ridicată, la fel și așteptările. Însă am încredere că profilul profesional al noului director general și faptul că face parte din noua generație de ingineri silvici, mult mai deschisă către noile abordări sociale în privința pădurilor, sunt elemente care vor contribui la o gestionare modernă și sustenabilă a resurselor naturale pe care Romsilva le are în responsabilitate. – a declara ministrul Mircea Fechet pe rețelele de socializare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *