Startul lucrărilor la cel mai dificil lot de autostradă: Boița-Cornetu pe A1 Sibiu-Pitești

Într-o așteptare tensionată, Secțiunea 2 din Autostrada A1 Sibiu-Pitești se pregătește să vadă începutul lucrărilor în acest an, cu toate că provocările sunt nenumărate.

Cu o lungime de 31,33 de kilometri și o valoare de 4,25 miliarde de lei plus TVA, Lotul 2, denumit Boița-Cornetu, Secțiunea 2 din Autostrada A1 Sibiu-Pitești este considerat cel mai dificil tronson de autostradă din România. Aici, peisaje montane asemănătoare Alpilor vor găzdui 7 tuneluri, aproximativ 50 de viaducte, poduri și pasaje, precum și extinse zone forestiere care trebuie tăiate și mutate. Accesul dificil prin creierii munților, croșetând pe lângă Olt, calea ferată și DN7, adaugă un nivel suplimentar de complicații.

Lucrările la viaductul Boița, punctul de start pentru acest dificil lot, sunt planificate să înceapă în luna mai a acestui an, conform coordonatorilor proiectului. Cu toate avizele obținute, aceștia afirmă, într-o postare pe paginile de socializare, că totul ar trebui să se desfășoare ”ca pe roate” pentru acest proiect ambițios. Se estimează că lotul de 31 de kilometri ar putea fi finalizat în 2028, reprezentând un pas semnificativ în cadrul celui mai important proiect rutier al României.

autostrada A1Pe parcursul acestui lot, la aproximativ kilometrul 26+500, au început deja lucrările de defrișare, conform unui ordin ministerial. Urmează studiile geotehnice și finalizarea proiectării. În paralel, pe sectorul 1 al autostrăzii, în zona de conexiune cu un lot deschis deja la trafic, se speră că lucrările la viaductul Boița vor începe în luna mai.

Reprezentanții CNAIR au anunțat că au finalizat lucrările de descărcare arheologică în lunile precedente și că toate avizele necesare pentru autostradă au fost primite. Cu toate acestea, termenul contractual de finalizare a autostrăzii Pitești-Sibiu, așteptată cu entuziasm în Valea Oltului, rămâne în continuare o provocare dificil de atins, având în vedere istoricul de întârzieri și probleme administrative.

 

1 thought on “Startul lucrărilor la cel mai dificil lot de autostradă: Boița-Cornetu pe A1 Sibiu-Pitești

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *