Infrastructură modernă, gaze naturale, utilaje noi și modernizare la Scundu

Una dintre prioritățile majore ale administrației locale din Scundu pentru anul 2024 constă în realizarea proiectului de branșare la conducta de gaze naturale, o inițiativă de amploare susținută financiar prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), care include localitățile Scundu, Șirineasa, Pesceana și Glăvile.

 

Astfel, prin intermediul acestui ADI, s-a alocat o finanțare de 7.500.000,00 lei, cu scopul clar de a dezvolta sistemul de distribuție a gazelor în zonele Șirineasa, Pesceana, Glăvile și, evident, Scundu. Primarul Mihai Blejan a informat că această sumă va contribui semnificativ la demararea proiectului de branșare a localității la rețeaua de gaze naturale.

Mai mult, primarul localității Scundu a accentuat că vor fi achiziționate noi utilaje pentru primărie, iar iluminatul public va fi extins în întreaga localitate. În plus, vor fi depuse proiecte pe Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru modernizarea drumurilor locale, subliniind importanța continuării atragerii de fonduri guvernamentale și europene pentru a asigura acea dezvoltare durabilă de care comunitatea are nevoie.

Citește si: Comuna Scundu, branșare la conducta de gaze naturale. Doua variante de luat in calcul.

„În prima etapă, proiectul se va concentra pe drumul județean, urmând apoi să extindem sistemul de gaze și pe drumurile laterale. Pe lângă acest proiect major, avem în plan depunerea, împreună cu Orlești, a unui proiect de modernizare a rețelei de canalizare. În același timp, în 2024 vom implementa proiecte esențiale, precum dotarea școlii gimnaziale cu echipamente IT și mobilier, precum și amenajarea stațiilor electrice de încărcare. Achiziționarea de utilaje pentru primărie și implementarea iluminatului public în zonă. Dar, fără investitori privați și fără o investiție masivă în infrastructură, localitatea noastră nu poate spera la o schimbare semnificativă,” a subliniat primarul din Scundu, Mihai Blejan.

Situată la o altitudine privilegiată și înconjurată de pitorești păduri și dealuri, comuna Scundu se remarcă ca una dintre cele mai frumoase localități din județ, oferind un peisaj excepțional atât în timpul verii, cât și în iarnă. Ceea ce adaugă o notă distinctivă comunei este recordul remarcabil pe care îl deține, având sute de izvoare naturale în întregul său teritoriu. Calitatea apei în Scundu este recunoscută ca fiind cea mai înaltă din județ. Pe versanți, se întind cu mândrie plantații de viță de vie cu struguri roze, iar pădurile de salcâm completează cu grație frumusețea peisajului local.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *