Bitcoin atinge recordul de 72.000 de dolari. Luna Aprilie îl poate propulsa spre un nou record de 100.000 de dolari.

Bitcoin a atins Marți  cea mai mare valoare din istorie: 72.000 de dolari

Bitcoin atinge noi recorduri, trendul ascendent fiind susținut de cantitățile fără precedent de capital care curg în produsele crypto, precum și de o reducere iminentă a creșterii aprovizionării cu tokenul digital, transmite Yahoo Finance, conform unui articol Bloomberg.

Criptomoneda Bitcoin  a atins o valoare-record de peste 72.000 de dolari marți, înainte de a-și reduce creșterea temporar.  A fost al treilea record în cinci zile după ce vineri a atins pentru prima dată în istorie valoarea de 70.000 de dolari. Un record de 2,7 miliarde de dolari a intrat în activele cripto săptămâna trecută, potrivit unui raport de la CoinShares International Ltd., majoritatea acestora mergând în Bitcoin. Atât tokenul, cât și indicele  celor mai mari 100 de monede au crescut cu aproximativ 70% anul acesta.

Citește și: Bitcoin valori record atinse în urma investițiilor masive (impactreal.ro)

Unul din motivele care au stat la baza  impulsului pozitiv  recent este reprezentat de succesul fondurilor tranzacționate pe piața Bitcoin lansate în SUA la 11 ianuarie. ETF-urile de la companii precum BlackRock Inc. și Fidelity Investments au atras un aflux net de aproximativ 9,5 miliarde de dolari până acum. În Marea Britanie, Bursa de Valori din Londra a declarat că va accepta aplicații pentru notele tranzacționate pe bursa Bitcoin și Ether, în timp ce reglementatorul valorilor mobiliare din Thailanda a semnalat că va deschide ETF-uri cripto străine cumpărătorilor retail.

Cerere instituțională

Vedem adoptarea instituțională în SUA”, a declarat Ophelia Snyder, co-fondatoarea și președinta 21Shares, la Bloomberg Television. “Este încă destul de devreme. Nu toate instituțiile, nu toate casele de brokeraj, au acces la acesta. Structura pieței Bitcoin se schimbă pe măsură ce acestea intră în luptă, de exemplu, un accent mai mare pe orele de tranzacționare din SUA„, a adăugat ea.

Unii comentatori semnalează posibilitatea unor câștiguri suplimentare. Tony Sycamore, analist de piață la IG Australia Pty, a scris într-o notă că Bitcoin “este asteptat sa scadă pentru scurt timp in viitorul foarte apropiat  de către cei care caută să își investească fondurile cu așteptări care tind spre 80.000 de dolari în lunile următoare”. Analistul tehnic Katie Stockton de la Fairlead Strategies LLC a sugerat, de asemenea, că 80.000 de dolari este destul de realizabil pe termen mediu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *