Virgil Pîrvulescu, candidatul PNL Vâlcea, conturează viziunea pentru dezvoltarea Râmnicului Vâlcea: Pactul pentru Râmnic, proiecte majore și soluții pentru infrastructura energetică

Virgil Pîrvulescu candidatul PNL Vâlcea: ” Orașul are nevoie de acțiune unitară pentru rezolvarea problemelor urgente”

În cadrul conferinței de presă desfășurate vineri, 12 aprilie 2024, la sediul Partidului Național Liberal Vâlcea, Virgil Pîrvulescu, candidatul partidului pentru funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, a discutat despre problemele urgente și proiectele viitoare ale orașului. El a expus  patru dintre cele douăzeci de inițiative  majore pe care intenționează să le promoveze, accentuând importanța dezvoltării unui parc industrial, a îmbunătățirii eficienței energetice prin anveloparea blocurilor, rezolvarea problemei parcărilor și crearea de facilități after-school publice.

Pîrvulescu a subliniat că aceste direcții nu sunt doar aspirații individuale, ci cerințe ale cetățenilor, pe care oricine ajunge la conducerea orașului va trebui să le îndeplinească. „Aceasta este direcția pe care trebuie să o aibă Municipiul Râmnicu Vâlcea, și indiferent care va fi majoritatea în Consiliul Local, indiferent cine va câștiga, trebuie să ducă la îndeplinire aceste proiecte pentru că altfel însemnă că nu vom face nimic altceva decât ceea ce s-a petrecut în trecut, iar trecutul este unul care a creat foarte multe dezamăgiri pentru râmniceni,” a explicat Pîrvulescu.

Una dintre realizările menționate a fost semnarea Pactului pentru Râmnic, care a adunat mai mulți semnatari în ultima săptămână, inclusiv două nume importante din lumea sportului. Despre acest pact, Pîrvulescu a afirmat: ”Pactul pentru Râmnicu Vâlcea este o obligație, a tuturor celor care fac politică în oraș, să ducă la îndeplinire ceea ce își doresc oamenii.

Discuțiile au trecut apoi la teme mai largi, inclusiv dificultățile întâmpinate în proiectul de reînnoire a Centralei Termice (CET) Govora. Licitația pentru noul CET a fost anulată, iar Pîrvulescu a explicat că reconstruirea necesită formarea unei noi societăți comerciale și alocarea unor fonduri semnificative, care momentan lipsesc din bugetul de investiții pentru 2024. În plus, a descris complexitatea legală și tehnică a situației, menționând că „niciodată nu poți să construiești în patrimoniul unei societăți comerciale aflate în insolvență și care urmează să fie lichidată.”

În contextul acestor provocări, Pîrvulescu a exprimat dezamăgirea personală față de gestionarea publică a CET Govora, subliniind că actuala situație legală complică și mai mult orice încercare de reorganizare sau reînnoire. A menționat, de asemenea, dificultățile legate de obținerea unui ajutor de stat pentru aceste proiecte din cauza restricțiilor impuse de Uniunea Europeană privind alocațiile financiare pentru ajutoare de stat.

Singura soluție este trecerea rapidă la niște CAF-uri, prin intermediul cărora să fie asigurată căldura și apa caldă pentru oraș timp de un an; asta înseamnă racordarea la ceea ce însemnă magistrală de gaz”, a declarat candidatul din partea PNL Vâlcea pentru funcția de primar al municipiului.

Virgil Pîrvulescu a încheiat conferința exprimându-și speranța că Pactul pentru Râmnic va aduce o schimbare reală în gestionarea orașului și va asigura că toate proiectele necesare condițiilor de viață ale cetățenilor vor fi implementate efectiv: „Pentru aceasta este nevoie de o clasă politică unită care ne duce la Pactul pentru Râmnic”, a declarat Virgil Pîrvulescu, candidatul din partea PNL VÂLCEA pentru funcția de primar al municipiului, în cadrul conferințe de presă desfășurate vineri, 12 aprilie 2024, la sediul Partidului Național Liberal Vâlcea.

 

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *