La Bujoreni, lucrările de cadastrare sunt în grafic: peste 3.600 de hectare vor fi înregistrate gratuit în sistemul de cadastru, cu sprijinul fondurilor europene

La Bujoreni, lucrările de cadastrare a terenurilor sunt in grafic. În cadrul acestui proiect, peste 3.600 de hectare de teren, atât din intravilan cât și din extravilan, urmează să fie înscrise gratuit în sistemul de cadastru și carte funciară. Proiectul  este susținută financiar din fonduri europene, având o valoare de aproape două milioane de lei.

Primarul Gheorghe Gîngu: „Finalizarea, preconizată până în martie”

Primarul comunei Bujoreni, Gheorghe Gîngu, a explicat în detaliu stadiul lucrărilor și ce urmează: „Până la sfârșitul lunii septembrie, vom face o nouă evaluare la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI). Suntem foarte aproape de a finaliza cadastrarea în intravilan. Într-o lună, vom începe și partea de extravilan, care cuprinde zonele de dealuri și pădurile. Aici, lucrările vor avansa mai repede, deoarece se vor folosi și hărți satelitare. Estimăm că până în luna martie a anului viitor vom avea finalizat întregul proiect.”

Primarul a mai adăugat că, după finalizarea lucrărilor, locuitorii vor fi chemați să își dea acceptul pe măsurătorile realizate:  „Vom arăta hărțile care reflectă realitatea din teren. Acolo unde nu sunt litigii, se vor finaliza rapid formalitățile. În cazul în care apar probleme legale, litigiile vor merge spre instanță, însă niciun centimetru de pământ nu va rămâne fără carte funciară”, a subliniat Gîngu.

Importanța proiectului pentru comunitate

Cadastrarea proprietăților din Bujoreni reprezintă un pas esențial pentru toți cetățenii. „Acest proiect va aduce ordine și claritate în administrarea terenurilor și va rezolva multe dintre suprapunerile și neconcordanțele din fondul funciar”, a explicat primarul Gîngu. Înregistrarea oficială a proprietăților nu doar că va simplifica tranzacțiile imobiliare, ci va și crește valoarea terenurilor, deschizând calea pentru noi investiții în comună.

Locuitorii comunei sunt încurajați să colaboreze cu autoritățile și echipele de cadastru, pentru ca procesul să se desfășoare cât mai eficient. Cu această ocazie, se va clarifica cine deține fiecare parcelă de teren, iar proprietarii vor putea face investiții fără riscuri legale.

Cetățenii din Bujoreni  se pot branșa la rețeaua publică de gaze

În paralel cu lucrările de cadastru, se desfășoară și alte proiecte importante pentru Bujoreni. Unul dintre acestea este introducerea sistemului de gaze, care a fost realizat în proporție de peste 40%. După finalizarea lucrărilor de gaze, în zonele unde există deja apă și canalizare, se va trece și la asfaltarea drumurilor.

„Prin acest cadastru și celelalte proiecte, localitatea Bujoreni va atrage mai multe investiții și va deveni o comună mai atractivă pentru toți”, a concluzionat primarul Gheorghe Gîngu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *