Mădulari: proiecte, fonduri europene, reclamanții și realitățile României – Primarul din Mădulari desființează acuzațiile și trage un semnal de alarmă: «Nu fac altceva decât să mă pună pe drumuri!»

În comuna Mădulari, se lucrează intens. Sunt proiecte în execuție, contracte de finanțare semnate și fonduri accesate pe orice linie disponibilă. Se investesc bani din bugetul local pentru modernizare și nu se ratează nicio oportunitate de finanțare. Cu toate acestea, administrația locală se confruntă cu un val continuu de reclamații și piedici venite din partea unor opozanți.
Plângeri peste plângeri: „Acești domni tot de reclamații se țin”
Primarul Daniel Dimulescu spune că aceste sesizări nu sunt altceva decât încercări deliberate de a bloca proiectele și de a crea haos administrativ.
„Avem tot felul de sesizări la DNA și la alte instituții de control, făcute de contracandidații de la AUR, acești ‘georgiști’, cum se numesc astăzi. Din 2023, nu contenesc cu reclamațiile. În campania electorală la fel au făcut, iar oamenii tot mi-au acordat votul cu un procent de 89%. Acum, după campanie, acești domni nu știu altceva decât să depună plângeri. M-au reclamat pentru orice, dar autoritățile nu au găsit nimic ilegal”, spune primarul.
În plus, unii dintre cei mai vocali contestatari ai administrației locale sunt chiar datornici la serviciile comunale: „Unul dintre acești reclamagii nu și-a plătit apa. Are o datorie de 6.000 de lei, dar vine și strigă că apa trebuie să fie gratuită. Spun că taxele nu sunt corecte, că e un abuz. Nu fac altceva decât să mă pună pe drumuri. Aberații! Am câștigat toate aceste reclamații, pentru că nu au niciun temei legal. Totuși, ei continuă să împrăștie zvonuri că am dosare penale, ceea ce este complet fals”, adaugă Daniel Dimulescu.
Despre „georgiști” și iluzia unui proiect politic
Primarul nu se ferește să își exprime opinia despre valul de susținere pentru Călin Georgescu și ideologia pe care acesta o promovează: „Acești ‘georgiști’ sunt acum în toată România, oameni conflictuali, care nu vin cu niciun proiect concret. ‘Hrană, Apă, Energie’ nu este un plan de dezvoltare, este o nebunie care i-a îndobitocit pe mulți. Sunt oameni frustrați, care nu au reușit în viață și care dau vina pe politicieni pentru tot”, explică primarul din Mădulari.
Mai mult decât atât, Dimulescu spune că acești oameni nu înțeleg realitatea economică și socială din România și compară situația cu alte state.
„Dacă vor să vadă ce înseamnă cu adevărat sărăcia, să meargă în Thailanda, Filipine, Malaezia. În afară de zonele turistice, este sărăcie de nedescris. România s-a dezvoltat, iar noi suntem parte din UE și NATO, avem acces la fonduri și avem o direcție clară de dezvoltare. Spun că vor altceva, dar în realitate doar se agață de teorii ale conspirației promovate de Călin Georgescu, un fel de guru de sectă”, afirmă primarul.
Legea trebuie respectată de toți
Dimulescu atrage atenția asupra dublului standard care există în ceea ce privește discursul politic și propaganda: „Dacă eu fac pledoarie pentru legionari, sunt imediat acuzat că promovez idei interzise prin lege și risc să fiu anchetat. Și este corect, pentru că legea trebuie respectată. Dar atunci de ce nu se aplică aceeași regulă și în cazul celor care propagă idei anti-europene, care susțin teorii ale conspirației și care incită la destabilizare? Legea trebuie aplicată tuturor”, subliniază primarul.
Un apel la rațiune și dezvoltare
În final, primarul face un apel la cetățeni să privească realitatea cu ochii deschiși și să înțeleagă beneficiile apartenenței României la Uniunea Europeană și NATO: „România s-a dezvoltat. Sigur, nu este totul perfect, nici eu nu sunt de acord cu multe lucruri din această țară. Dar nu putem fi absurzi. Nu putem ieși din UE, unde ni s-au alocat miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură, educație, sănătate. Avem libertate, avem oportunități. Să ne uităm la ce avem, nu la ce ne spun unii că ne lipsește”, declară primarul din Mădulari.
În timp ce primăria lucrează pentru dezvoltarea comunei, unii preferă să depună reclamații și să creeze conflicte.
Totuși, indiferent de aceste încercări de blocare, realitatea nu poate fi schimbată: proiectele continuă, iar locuitorii vor beneficia de condiții mai bune datorită investițiilor aflate în desfășurare.