Comuna Stoeneşti sau labirintul care ascunde în adâncuri ape purificatoare

În câţiva ani, Stoeneștiul ar putea rivaliza staţiunile Călimăneşti şi Băile-Olănești şi acest lucru se va întâmpla datorită apelor minerale sulfuroase care „zac” neexploatate în subsolul satului Dobriceni, cel mai mare sat al comunei Stoeneşti. Mai mult decât atât, în adâncime, satul Stoeneşti adăposteşte rezerve de sare, asemenea celor de la Ocnele Mari.

Gheorghe Dumbravă: „Comuna Stoeneşti stă pe o adevărată comoară”

Administraţia locală condusă de Gheorghe Dumbravă este conştientă de bogăţiile localităţii Stoenești şi spune că potenţialul turistic va fi valorificat în momentul în care se va finaliza infrastructura, începând cu anul 2020: „Comuna Stoeneşti sta pe o adevărata comoară, la propriu. În adâncuri, satele componente adăpostesc apa sulfuroasă şi apa sărată”, spune, cu mândrie, primarul localităţii, Gheorghe Dumbravă.

Astfel ca, în doar câţiva ani, localitatea Stoeneşti se va alătura staţiunile balneoclimaterice din judeţul Vâlcea, Călimăneşti, Ocnele-Mari sau Olăneşti, devenind o localitate de calibru pe harta judeţului Vâlcea: „Avem ape minerale foarte valoroase, prin toate satele, pe care nu le-am valorificat până în prezent. Unul dintre motive a fost faptul că nu mi-am dorit să se înstrăineze terenurile şi să încercăm să le achiziţionăm noi, administraţia locală, pentru a dezvolta localitatea şi a o valorifica prin orice mijloace. Avem apă sărată, chiar aici în centrul localităţii unde îmi doresc şi amenajarea acelui ștrand de care tot povesteam şi ape sulfuroase în alte sate componente ale localităţii. Am idei pe care nu vreau să le dezvolt până nu vom termina cu lucrările de infrastructură, Pot să vă spun faptul că avem potenţial turistic, dar pe care încă nu suntem pregătiţi să-l dezvoltăm, deoarece prioritatea noastră este finalizarea infrastructurii. Acest potenţial turistic poate fi dezvoltat mai târziu. Nu putem vorbi despre turism atâta timp cât noi nu avem apă şi canalizare în toată localitatea. Luăm lucrurile treptat şi, cu siguranţă, în câţiva ani şi localitatea noastră va avea un cuvânt de spus pe harta judeţului Vâlcea, şi din punct de vedere turistic”, ne-a declarat primarul localităţii Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.

2020, anul trecerii de la infrastructura modernă la valorificarea potenţialului turistic

Ales în funcţia de primar pentru prima dată în 2012 şi reconfirmat cu 95% din voturile cetăţenilor în 2016, primarul Gheorghe Dumbravă a reuşit, în aproape 7 ani, să alinieze Stoeneştiul în rândul localităţilor dezvoltate ale judeţului Vâlcea. Zeci de proiecte în valoare de peste 10 milioane de euro au fost implementate în localitate sau sunt în curs de execuţie și vizează modernizarea infrastructurii şi îmbunatăţirea nivelului de trai al comunităţii din Stoeneşti. În 2020, Stoeneştiul se va alinia în rândul localităţilor moderne din judeţ din punct de vedere al infrastructurii şi va trece, într-o nouă etapa a dezvoltării, aceea a valorificării potenţialului turistic. 

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *