Investiţii cu bani europeni şi guvernamentali la Păuşeşti Măglaşi
  • Administraţia locală continuă o serie de proiecte importante pentru localitate

 

Primăria comunei Păuşeşti Măglaşi s-a abonat la diverse surse de finanţare pentru a duce la bun sfârşit proiectele începute, dar în proiect sunt şi investiţii noi, scopul fiind acela de a mulţumi întreaga comunitate, dar şi pentru a rezolva problema utilităţilor: „Mare parte a infrastructurii este deja rezolvată la Păuşeşti Măglaşi. Mai avem de asfaltat 7 kilometri de uliţe şi drumuri. Am făcut o situaţie de lucrări pe care o voi depune la Ministerul Dezvoltării pe O.G.28, cu finanţare în perioada 2017 – 2020, pentru că ni s-a cerut şi o prognoză a investiţiilor în această perioadă. Reţea de apă este aproape în toată comuna, mai avem o extindere de aproximativ 2,5 kilometri. Însă, pentru acest tronson am făcut ridicările topografice, urmând să le depunem la Ministerul Dezvoltării, iar proiectul va fi o prioritate. În situaţia în care nu se va finanţa, suntem hotărâţi să realizăm investiţia cu fonduri alocate din bugetul local. Şcoala de la Valea Cheii este una mai veche, pe care am mai reabilitat-o şi în trecut, dar nu arată aşa cum ar trebui, la standarde europene. Canalizare avem doar pe 7 kilometri, în zona drumului naţional, dar suntem prinşi în proiectul european al Asociaţiei de Dezvoltare ADI Apa Vâlcea şi s-ar putea ca, din acest an să ne apucăm de lucrări. Astfel, localitatea va beneficia pe toată lungimea conductei de apă şi de reţea de canalizare. Până în 2020, localitatea Păuşeşeti Măglaşi va avea în totalitate apă, canalizare şi asfalt”, a declarat primarul liberal Alexandru Dediu.

 

Alexandru Dediu: „Se va construi un pod care să dureze peste 100 de ani”

În urma inundaţiilor din 2014, la hotar cu localitatea Vlădeşti, apele pârâului Olăneşti au luat trei case, dar şi un pod care traversează Olăneştiul şi face legătura pe malul drept al râului atât cu satele comunei Vlădeşti, dar şi cu satele comunei Păuşeşti Măglaşi. În urma documentaţiilor făcute de Primăria Păuşeşti Măglaşi, din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului s-au alocat fonduri pentru refacerea podului: „Am întocmit documentaţia pentru situaţii de urgenţă de unde ni s-au repartizat sumele de bani necesare pentru construirea podului. Am întocmit proiectarea şi suntem în faza de licitaţie, astfel că, în acest an vom construi un pod între comuna Vlădeşti şi comuna Păuşeşti Măgalşi, care să dureze peste 100 de ani”, a declarat primarul.

 

Trotuarele vor fi modernizate

Tot în această perioadă s-a finalizat şi licitaţia pentru desemnarea constructorului care se va ocupa de amenajarea trotuarelor pe ambele sensuri ale drumului naţional, pentru asigurarea unui trafic pietonal în condiţii de siguranţă: „Este un proiect al meu de suflet, care vine după finalizarea lucrărilor de înfiinţare a reţelei de apă şi canalizare. Avem o zonă care nu arată bine, unde cetăţenii circulă pe marginea şoselei, ceea ce este destul de periculos. Chiar dacă, în principiu, au fost amânări ale licitaţiei pentru că am avut contestaţii, abia acum s-a stabilit firma câştigătoare şi, în cel mai scurt timp vor începe lucrările”, a mai afirmat primarul Dediu.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *