Mateeşti, singura comună din Vâlcea fără buget aprobat

Investițiile din comuna Mateeşti sunt blocate din cauză că bugetul local nu a fost aprobat nici până în prezent, fiind singura comună din Vâlcea în această situație. Primarul Valerian Alexie spune că vinovați sunt consilierii locali PSD, care nu sunt de acord cu programul de investiţii, salariaţii riscând să nu-şi ia salariile înainte de Paşte. De cealaltă parte, consilierii locali PSD spun că bugetul nu este întocmit în folosul comunităţii, ci doar pentru confortul primarului.

Angajaţii au solicitat intervenţia preşedintelui Consiliului Judeţean

Mai mulţi salariaţi ai primăriei Mateeşti, în frunte cu primarul Valerian Alexie şi viceprimarul comunei, au venit ieri la Consiliul Judeţean, la şedinţa extraordinară convocată de preşedintele Constantin Rădulescu, pentru a cere sprijin în vederea aprobării bugetului comunei. După prezentarea situaţiei de către consilierul liberal Victor Stănculescu, intervenţia preşedintelui Constantin Rădulescu şi solicitarea acestuia ca unul dintre consilierii judeţeni social-democraţi, Ion Belciu, să fie prezent la şedinţa CL Mateeşti, pentru detensionarea situaţiei, pare să-i fi mulţumit pe reprezentanţii comunei Mateeşti care au plecat încrezători acasă: “Sunt o persoană care se ţine de cuvânt, care nu doreşte scandal şi care nu doreşte ca oamenii să se certe, ci să găsească împreună soluţii. Este o perioadă în care, mai mult ca oricând, trebuie să găsim punţi şi căi de comunicare şi de înţelegere şi sunt convins că astăzi (ieri, 12 aprilie), la orele 17.00, la Mateeşti, se vor lua hotărâri bune şi exclusiv în interesul comunităţii şi spre binele oamenilor. Mai mult decât atât, l-am rugat pe domnul consilier judeţean Ion Belciu să fie prezent la şedinţa de la Mateeşti şi sunt convins că atât domnul primar va şti să asculte şi să înţeleagă, cât şi ceilalţi consilieri”, a spus preşedintele Constantin Rădulescu în şedinţa de ieri.

Din nou, consilierii PSD nu au votat bugetul

Deşi intervenţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu părea că a reuşit să detensioneze scandalul dintre liberali şi social-democraţi la Mateeşti, lucrurile sunt departe de a fi rezolvate. Astfel ca, nici în şedinţa CL de ieri nu a fost aprobat bugetul localităţii. Consilierii social-democraţi nu au votat nici de această dată bugetul, motivele invocate de aceştia fiind legate de modul în care vor fi cheltuiţi banii publici ai localităţii în 2017: “Consilierii locali PSD Mateești vor vota bugetul localității dacă domnul primar înţelege să renunțe la achiziționarea unui autoturism Duster și, de asemenea, dacă va renunța să investească banii pentru reabilitarea sediului Primăriei, în condițiile în care oamenii nu au apă şi canalizare, iar drumurile în curând vor fi impracticabile. Consilierii locali PSD nu sunt de acord cu sumele pentru realizarea terenului sintetic Turcești, reabilitarea și extinderea magaziei școlare Mateești până nu avem toate utilitățile necesare comunei Mateești (apă, canalizare, drumuri). Noi dorim să construim localitatea Mateești și nu să o finisăm sau să facem „spoieli”, aşa cum dorește domnul primar. Noi nu spunem că acești bani vor rezolva toate problemele cetățenilor, dar nici nu suntem de acord că pentru confortul domnului primar să renunțăm la confortul oamenilor din comună. În concluzie, domnul primar poate convoca legal Consiliu Local în ședință, iar noi vom vota bugetul cu amendamentele propuse în condițiile legii și pentru rezolvarea problemelor cetățenilor din comună Mateești, nu a unui singur om, chiar dacă este primar”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Cosmin Anghelescu, consilier local PSD Mateeşti.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *