Viitorul Dăeşti a câştigat vineri, la Popeşti, în derby-ul play-off-ului, scor 2-1 cu Posada Perişani şi echipa lui Cosmin Ursu este favorită la câştigarea titlului judeţean.

Dăeştiul s-a impus în derby-ul primelor două clasate, pe terenul sintetic de la Popeşti, în disputa cu Posada Perişani. Dăeştiul a deschis scorul în minutul 40 prin Laurenţiu Nicolaescu, după o fază prelungită rezultată în urma unei lovituri libere, iar fundaşul central a înscruis cu un şut excelent, de la 18 metri.

Viitorul s-a desprins în minutul 59, tot după o lovitură liberă, la care apărarea gazdelor a gafat grosolan, mingea a ajuns în careu la acelaşi Laurenţiu Nicolaescu, care a preluat şi a înscris simplu. De remarcat ”dubla” reuşită de fostul fundaş al CS Şirineasa, Laurenţiu Nicolaescu, care a fost legitimat la Viitorul cu două săptămâni în urmă.

Posada a redus din handicap în minutul 80 dintr-un penalty transformat de Roncea. În final, însă, Dăeştiul s-a impus cu 2-1 şi a devenit principala favorită la câştigarea titlului judeţean. Posada a rămas la trei puncte în urmă şi mai poate spera la titlul judeţean doar dacă va câştiga pe linie în ultimele cinci etape, inclusiv la Dăeşti.

Ceva speranţe mai are şi Flacăra Horezu, care s-a chinuit la Călimăneşti, dar până la urmă a câştigat cu 1-0, după reuşita lui Milosteanu. Echipa lui Vasile Ilinca este la şase puncte de liderul Dăeşti şi are nevoie de un parcurs perfect în continuare, dar şi de mult noroc, pentru a mai câştiga titlul.

Ediul din Dăeşti, George Popolan are un plan de finanţare în cazul promovării. ”A fost un meci frumos şi deschis. Le mulţumesc băieţilor mei pentru că s-au dăruit azi. Noi l-am vrut pe Nicolescu la noi din vară şi mi-a zis atunci că vrea să joace la Liga a III-a, dar dacă cumva vreodată trebuie să plece la judeţ, va discuta cu noi. Se vede prezenţa lui, mă bucur că este alături de noi. Lupta continuă, mai sunt cinci meciuri foarte grele, toate echipele sunt valoroase, dar trebuie să câştigăm totul, ca să mergem la baraj. Datoria noastră,a  conducătorilor, este să oferim un lot bun, ca antrenorul să aleagă” a declarat primarul din Dăeşti, George Popolan.

Primarul din Perişani, Ion  Sandu crede că titlul judeţean se va decide în ultima etapă, în jocul direct de la Dăeşti. ”A doua repriză a fost foarte frumoasă, am avut ocazii, dacă fructificam una din ele, meciul lua altă turnură. Mai sunt cinci meciuri, campioana încă  nu s-a decis, o să mergem ultima etapă la Dăeşti. Viitorul a luat o opţiune serioasă, dar se mai pot împiedica şi ei. Noi nu avem terenul din Perişani gata, probabil abia din iunie vom putea juca acolo,  iarba a ieşit, dar mai avem de cumpărat porţi şi monta două bănci de rezerve.  Aşteptăm această bază nouă, echipa va continua cu siguranţă la Perişani, indiferent dacă promovăm sau nu. Am înfiinţat echipa în 2007 şi am avut performanţe, am câştigat de două ori cupa, o dată titlul judeţean” anunţat şi primarul din Perişani, Ion Sandu.

 

Posada Perişani – Viitorul Dăeşti 1-2 (0-1)

Stadion sintetic Popeşti, spectatori 300

Au marcat: Roncea 80-pen./ 40 şi 59

Posada:D.Geantă – Rachieru, Văcaru, C.Dinu, Stanciu – Melcea, Ciuculan,  Iordache (Bunescu 58), Bucei– Tănăsescu (Paşoi 71), Roncea.  Antrenor: Dumitru Teleşpan

Dăeşti:Vlădoi – Moldoveanu, Nicolaescu, Chiripuş,  Fistogeanu – I.Cosma, Naciu, Schinteie, Preda – D.Neacşu (Simion 66), Filipoiu (M.Vlad 81). Antrenor: Cosmin Ursu

Arbitri: Daniel Demetrescu – Marian Costache, Andrei Iordache

 

 

Play-off, rezultate etapa 5:

Posada Perişani – Viitorul Dăeşti  1-2

Cozia Călimăneşti – Flacăra Horezu  0-1

FC Băbeni – Voinţa Orleşti  2-5

 

Clasament play-off:

  1. Viitorul Dăeşti 25 21        1          3          96-22   64p
  2. Posada Perişani 25 19        4          2          95-25   61p
  3. Flacăra Horezu 25 19        1          5          99-30   58p
  4. Voinţa Orleşti 25 11        6          8          66-51   39p
  5. Cozia Călimăneşti 25 9          7          9          58-52   34p
  6. F.C. Băbeni 25 9          5          11        64-63   32p

Etapa viitoare, 13 mai:

FC Băbeni – Posada Perişani

Cozia Călimăneşti – Viitorul Dăeşti

Voinţa Orleşti – Flacăra Horezu

 

Play-out, rezultate etapa 4:

FC Păuşeşti Otăsău – Unirea Tomşani

Minerul Costeşti – Lotru Brezoi

CS Mădulari va sta

 

Etapa viitoare, 13 mai:

Unirea Tomşani – CS Mădulari

Lotru Brezoi – FC Păuşeşti Otăsău

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *