Ce aşteptări să ai de la fotograful de nuntă – Jadoris ne explică

Este foarte uşor să critici, cum este la fel de uşor să te impui, dar când nu ştii cum stă treaba într-un domeniu nu faci decât să arunci vorbe grele peste o muncă titanică. Când vine vorba de fotograful angajat pentru nuntă, lucrurile sunt haotice şi uşor deranjante dacă intervine nerăbdarea mirilor.

Ce-i drept, se merită aşteptat, însă când nu înţelegem ce se întâmplă de cealaltă baricadă, din spatele aparatului de fotografiat, este uşor de a clasifica meseria aceasta în una mai puţin calitativă doar pentru că a durat realizarea albumului. De aceea, intenţionăm să descoperim ceva secrete din spatele meseriei de fotograf profesionist pentru evenimente.

 

Aşteptări de la fotograf, între poveste şi realitate

Când îţi cauţi fotograful pentru nuntă spre exemplu, ca viitoare mireasă, crezi că ai dreptul deplin de a impune cum să arăţi în fotografii, cum să fie realizate acestea. Aşteptări fanteziste, bifat. Spre exemplu pe www.jadoris.com vei găsi inspiraţie. Gândeşte-te că astfel de fotografii impresionante se realizează într-o perfectă colaborare cu fotograful, dar şi cu aparatul său. Sună ciudat poate, dar stricta mânuire a unui dispozitiv nu este totul. Capacitatea acestuia, cât şi creativitatea, sunt bazele unor fotografii de excepţie. Deci nu cere ceva ce nu se poate realiza, când de la bun început tu nu ţi-ai ales un fotograf care să aibă şi echipamentul necesar pentru acele poze de vis.

Ei bine, munca unui fotograf înseamnă timp, energie, studiu pentru că ceea ce vezi la final înseamnă muncă în timp, şlefuită bine, până când chiar şi o setare din aparat poate să facă o fotografie să fie unică. Toate acestea înseamnă desigur şi nevoia de remuneraţie. Dacă fotograful îţi spune un preţ, nu negocia ca la piaţă cu el.

La capitolul “când sunt gata” cei de al Jadoris ne spun cu seninătate că este cel mai comun şi iritant subiect. Din nerăbdarea de a se vedea pe sticlă, cei mai mulţi dintre miri sunt mereu puşi pe grabă să primească rezultatul final. Atenţie însă, acest lucru ar putea dăuna şi procesului de creativitate. În meseria unui fotograf, un pas de mare importanţă îl are şi selecţia finală de fotografii, cât şi prelucrarea acestora. Când pui presiune pe un artist, nu poţi garanta acelaşi rezultat. Aşadar, cei de la Jadoris ne sfătuiesc să respectăm contractul şi prevederile acestuia.

Dar ne întoarcem din nou, la punctul iniţial de colaborare, în alegerea celui ce va deveni artistul fotografic al evenimentului; un profesionist nu se încurcă cu detalii, nu întârzie cu munca, nu-i aşa?

Aşteptări sunt mari, de fiecare dată, indiferent de tipul de eveniment ce urmează. Doar că trebuie să înţelegem şi ceea ce se petrece dincolo de munca fizică şi de moment, în cadrul acelui eveniment. Sfatul cel mai preţios, aşa cum ne spun şi cei de la Jadoris, pare să fie legat de alegerea persoanei potrivite pentru a fi fotograful nunţii sau al oricărui alt tip de eveniment special.

Sunt foarte multe calități pe care trebuie să le aibă un fotograf, însă de altfel este și o meserie ce implică numeroase activități, de la găsirea unui loc ideal pentru a fotografia, folosirea luminii, întreținerea și utilizarea aparaturii, editarea fotografiilor și multe alte aspecte. E o activitate foarte complexă și dificilă, de care amintirile propriei noastre nunți se leagă în mod direct.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *