Pesceana se va transforma într-un uriaş şantier

Comuna Pesceana este pentru prima dată în topul celor mai mari alocări bugetare din judeţ, pentru proiectele PNDL. Dintre cele 14 proiecte depuse, 5 proiecte au primit finanţare: reabilitarea şi modernizarea clădirii dispensarului şi a şcolii, construirea unei noi grădiniţe cu program prelungit, construirea a patru poduri şi asfaltarea unui drum comunal, proiect în care a fost inclusă şi construirea a două poduri. Astfel, echipa social-democrată din Pesceana va atrage de la Ministerul Dezvoltării aproximativ 190 de miliarde de lei: „Am primit vestea care ne-a bucurat. Din cele cinci proiecte, cel mai mare proiect priveşte asfaltarea drumului comunal 112, care face legătură cu Pesceana şi groapa de gunoi de la Roeşti. Drumul este în prezent unul forestier, de pământ, iar investiţia va ajunge la aproximativ 10 miliarde de lei acolo. Ne aşteptam să primim finanţare, pentru că investiţiile noastre sunt extrem de necesare comunităţii. Pesceana este localitatea care a fost vitregită la accesarea fondurilor europene, neîndeplinind condiţiile impuse de programele europene în ceea ce priveşte numărul populaţiei, suprafaţa, nu are gară şi nu se leagă de nici un drum judeţean. Probabil că la Ministerul Dezvoltării au o situaţie cu finanţările prin programele europene şi au văzut că sunt comune mult mai dezvoltate decât noi, şi se încearcă să ne aducă la acelaşi nivel. Acum lucrăm la întocmirea documentaţiei, în doar trei luni trebuie să le finalizăm, dar cred că ne vom încadra în termen. Avem deja cărţile funciare ale terenurilor incluse în domeniul public şi am făcut studiul geotehnic, pentru că ne trebuie la documentaţie”, afirmă viceprimarul Georgian Fulgescu.

 

Ion Vasile: „Am convingerea că toate problemele îşi vor găsi rezolvare la Guvern”

Primarul din Peceana, Ion Vasile, spune că, de la început a avut încrede în programul PSD. Referitor la proiectele pentru care nu a primit finanţare, afirmă că este încrezător, fiindcă PSD are un program care va scoate ţara la liman: „Este adevărat că am rămas descoperiţi cu două proiecte: canalizarea şi asfaltarea drumurilor comunale, în satele Lupoaia şi Ursoaia. În satul Ursoaia nu avem nici un metru de asfalt, iar în total ar însuma o lungime de aproximativ 8,4 kilometri de drum comunal. Însă, din câte am înţeles, după demararea licitaţiilor se vor face economii, sume care se vor repartiza către localităţile cu proiecte prioritare. Sperăm să mai prindem şi de aici ceva fonduri pentru asfaltarea drumurilor.

Am încredere în acest Guvern, fiindcă tema programului de guvernare a fost „să modernizăm satul românesc”, şi eu sunt optimist. Proiecte PSD sunt încurajatoare pentru toate domeniile, iar PSD are un program care va scoate ţara la liman. Vom avea un boom economic în toate domeniile, se va înregistra o creştere excepţională. Am convingerea că toate problemele îşi vor găsi rezolvarea la nivelul Guvernului, astfel încât îmbunătăţirea actului administrativ şi dezvoltarea satului românesc să fie una sănătoasă. Sunt încrezător atât în determinarea noastră de a susţine problemele fiecărei localităţi, cât şi în capacitatea celor de la Guvern de a fi deschişi la rezolvarea acestora, dacă ţinem cu toţii la acest program”, ne-a declarat primarul din Pesceana, social-democratul Ion Vasile.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *