Opt echipe vâlcene de copii născuţi până în anul 2009 au participat, joi, la Memorialul Traian Popa, turneu de minifotbal organizat de clubul SCM în Sala Sporturilor Traian la Râmnicu Vâlcea.

Sute de părinţi şi-au încurajat copiii din tribună, astfel că turneul dedicat memoriei antrenorului emerit Traian Popa a fost o reuşită deplină. Nu au primat rezultatele, ci bucuria şi instruirea puştilor, astfel că antrenorilor celor opt echipe din Râmnicu Vâlcea li s-a cerut să ruleze tot efectivul de micuţi jucători.

În finala turneului, FC Teleşpan 97 a învins pe SCM Râmnicu Vâlcea I, în timp ce CS Hidro a obţinut locul 3. S-au acordat şi trei premii individuale pentru Gabriel Sanda-Hidro (golgheter), Eric Angheluş – FC Teleşpan (cel mai tehnic jucător) şi Ionuţ Necşoiu – CSM (cel mai bun portar). Premierea a fost efectuată de reprezentanţii clubului finanţat de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea şi toţi copiii prezenţi la turneu au primit diplome şi medalii.

Directorul general al clubului SCM Râmnicu Vâlcea, Marius Ţuca, a anunţat că memorialul va fi organizat anul viitor şi pentru alte categorii de vârstă. ”Am reînviat Memorialul Traian Popa şi încercăm să permanentizăm această competiţie. În ianuarie 2018 vom face un alt turneu, cu categorie de vârstă 2011-2012 şi vom încerca să creăm lunar câte un eveniment pentru copiii din Municipiu. Sunt bucuros că a fost multă lume în tribună. Noi avem şi două echipe în Liga Elitelor, dar obiectivul prioritar nu este accederea în semifinale, ci să creştem jucători. Avem peste 300 de copii legitimaţi, peste 90% din ei fiind din Municipiu, clubul nostru acoperă toate cheltuielile, iar primăria Râmnicu Vâlcea este finanţatorul clubului. Cred că acesta este viitorul fotbalului judeţean”, a declarat Marius Ţuca.

Fost antrenor în Liga 1 la Chimia Râmnicu Vâlcea, Lucian Catargiu pregăteşte acum copiii de la FC Teleşpan şi a apreciat organizarea Memorialului Traian Popa. ”Este un turneu extrem de benefic pentru copii. La această vârstă, nu rezultatele sunt importante, ci bucuria lor de a juca fotbal. Vâlcea a avut mereu copii talentaţi, important este să crească sănătos şi să aibă condiţii bune”, a spus Lucian Catargiu.

Antrenorul emerit Traian Popa (1928 – 2005) a fost jucător la Chimia, în Liga 1, iar din 1969 a fost şeful Centrului de copii al aceluiaşi club. A instruit şi educat numeroase generaţii de fotbalişti, mulţi dintre ei devenind ulterior sportivi de mare valoare.

 Echipa lui Bora iernează pe loc de semifinale!

În etapa 8 din Liga Elitelor Under 19 – Seria Vest, SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat sâmbătă partida din Zăvoi cu Hermannstadt, scor 3-0.  Cu 18 puncte acumulate în 8 jocuri, echipa lui Cristi Bora iernează pe locul 2 în Seria Vest, loc care duce în semifinalele competiției, în primele patru echipe din țară la această categorie de vârstă!

Tot în Liga Elitelor, dar la Under 17, în etapa 8, SCM Rm.Vâlcea a pierdut disputa de pe teren propriu cu FC Star Sport, scor 1-3. Formația antrenată de Ștefan Nanu iernează pe locul 8 în Seria Vest, fără a mai avea șanse la semifinalele competiției, dar simpla prezență în această fază este o performanță.  Liga Elitelor se înterupe până pe 10 martie, când se va relua cu jocurile etapei a 9-a.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *