Polivalenta din Vâlcea a fost duminică plină ca pe vremurile de glorie ale Oltchimului, peste 2.500 de spectatori venind să susțină HCM-ul în disputa cu Corona Brașov.

După un start echilibrat, 6-6 (minutul 12), echipa lui Aurelian Roșca a strălucit și profitând de slăbiciunile defensivei brașovene, s-a desprins și la 7 goluri, intrând la cabine cu un avans consistent, 15-9. În partea secundă, jocul s-a echilibrat, dar Corona nu a reușit niciun moment să pună sub semnul întrebării victoria gazdelor, care s-au impus cu 30-25.

Ajunsă la 11 victorii în ultimele 12 etape, echipa din Vâlcea și-a consolidat locul 2 și a mai făcut un pas important spre a obține în premieră un loc de cupă europeană.

”Eu zic că suntem peste ce ne-am propus, dar să nu ne grăbim, că mai este mult până deoparte. Urmează jocul de la Craiova, unde trebuie să ne demonstrăm potențialul, dacă câștigăm acolo este extraordinar, dacă pierdem, nu este nicio nenorocire, nu înseamnă că am renunțat la locul 2, deși nu asta ne-am propus. Ne-am propus clasarea pe locurile 2-3, o poziție de cupe europene, dar ne-ar onora un titlu de vicecampioană, important este că echipa arată bine, este bine pregătită. Spectatori au fost ca la meciurile Oltchimului în cupele europene, s-a stat și în picioare, este cel mai important lucru care l-am dorit, faptul că publicul este lângă noi, ne demonstrează că suntem pe drumul bun ” a declarat Petre Berbecaru. Vâlcea nu a putut conta  pe Tănasie și Khouildi, indisponibile, în timp ce Craiu a fost împrumutată până în vară la Brăila, iar Mitrache la Slobozia.

În etapa viitoare, SCM Craiova și HCM Rm.Vâlcea se întâlnesc în Bănie, pe 8 februarie, într-un adevărat derby pentru titlul de vicecampioană.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *