Proiectele primarului Constantin Bărzăgeanu pentru Mihăeşti

 

 

În această perioadă, administraţia locală din Mihăeşti a semnat contractul de finanţare la Ministerul Dezvoltării pentru modernizarea dispensarului medical. Potrivit declaraţiilor primarului Constantin Bărzăgeanu, urmează depunerea proiectului pe SEAP. În cadrul acestui proiect de construire a dispensarului medical intră inclusiv dotările cu mobilier, dar şi cu tehnică medicală de ultimă generaţie. Aici se va găsi un RMN, un ecograf, ambulanţă, scaune pentru serviciul stomatologic, dar şi un centru pentru sterilizare. Valoarea proiectului este de 500 de mii de euro: „Până la finalizarea acestui proiect trebuie să găsim medici specialişti. Clădirea dispensarului se va construi din temelii, în centrul localităţii”, ne-a declarat primarul din Mihăeşti.

Comuna Mihăeşti este prima comună din judeţul Vâlcea unde s-a semnat contractul de finanţare pentru asfaltarea drumurilor Mihăeşti – Arsanca pe o lungime de 3,4 kilometri, o investiţie în care sunt incluse în vederea modernizării şi rigolele, dar şi construirea a peste 40 de podurile şi podeţele pentru fiecare proprietate. Proiectul este deja lansat spre achiziţie în SEAP, iar în urma licitaţiei se va desemna entitatea câştigătoare, în vederea demarării lucrărilor de asfaltare:

„Tot în această perioadă am schimbat 570 de lămpi economice cu leduri de 30 de waţi, iar Biroul de Evidenţă a Persoanelor funcţionează”, declară primarul din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.

La Mihăeşti funcţionează un Serviciul Public Comunitar local de Evidenţă a Persoanelor. Biroul de Evidenţă a Persoanelor răspunde tuturor solicitărilor venite din partea cetăţenilor. Aici se emit cărţi de identitate, cărţi provizorii şi vize de flotant. Astfel, locuitorii comunei Mihăeşti economisesc timp şi bani, deoarece rezolvarea actelor de identitate, eliberarea sau schimbarea acestora se pot face acum la doi paşi de locuinţa lor. Serviciul funcţiona într-o clădire anexată primăriei, în centrul localităţii. Locaţia în care se desfăşoară activitatea este amenajată cu mobilier, utilată cu echipamente şi birotică, iar serviciul nou-creat este format din personalul specializat care să deservească cetăţenii din Mihăeşti.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *