Încă de la investirea în funcţia de primar Nicolae Sima şi-a propus să rezolve problema alimentării cu apă din comuna Sălătrucel, acolo unde există două conducte private de alimentare cu apă. Operatorul regional Apavil a preluat sistemul de alimentare cu apă şi canalizare şi, în felul acesta, o parte dintre localnici au ajuns să plătească aceste utilităţi, iar o parte nu. Reţeaua este predată Apavilului, iar apa este de calitate, fiindcă reţeaua este reabilitată. În prezent reţeaua de apă este racordată la conducta de apă Brădişor. O parte a satului, partea de sus, către Berislăveşti primeşte apă dintr-un bazin proprietate privată de la care se alimentează 40 de familii. În partea de jos a localităţii există o altă reţea, înfiinţată în urmă cu mulţi ani de CFR, iar cei racordaţi la aceste reţele de apă nu plătesc nici un leu. În Sălătrucel plătesc apă doar gospodăriile din centrul localităţii, adică gospodăriile racordate la reţeaua Apavilului:

„”Consider că nu este normal, pentru că şi reţelele private din localitate deversează apa în acelaşi canal. În mod normal ar trebui să fie o singură sursă de apă pentru toată lumea. Problema este că cele două surse private de apă nu au suficient debit în timpul verii. Pentru zonele respective noi am făcut o adresă către Apavil prin care am adus la cunoştinţă intenţia primăriei privind demersurile necesare în vederea extinderii sistemului de alimentare cu apă în satul Sălătrucel pe o porţiune de 800 de metri. În primă fază se va face extinderea doar pentru această zonă unde există reţea de apă privată”, a spus primarul Nicolae Sima.

Fiindcă investiţia propusă este de maximă importanţă, deservind un număr de aproximativ 60 de familii, şi ţinând cont de faptul că bugetul local al comunei este redus, primarul a solicitat printr-o adresă să fie sprijinit în vederea realizării investiţiei cu execuţia lucrărilor şi asistenţa tehnică. În adresă administraţia locală menţionează faptul că primăria vine în sprijinul Apavilului pentru executarea acestei investiţii cu materialele necesare: conductă PVC, hidranţi şi nisip. Primarul face aceste demersuri fiindcă acest tronson va intra, conform proiectului, într-un proces de modernizare prin asfaltare: „Solicitarea noastră are la bază faptul că, în perioada următoare, pe drumul judeţean 730 G se vor executa lucrări de modernizare, astfel încât realizarea lucrărilor conductei de apă va fi mai greu de executat”, a mai declarat primarul.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *