PSD Vâlcea a avut mână bună: Dragnea a câştigat lupta din CEx al PSD!

Liviu Dragnea rămâne preşedintele celui mai mare partid din România, PSD. Este concluzia ședinței PSD de ieri, unde s-a dezbătut scrisoarea nemulțumiților din partid, în frunte cu primarul Capitalei, Gabriela Firea. Contestatarii lui Liviu Dragnea cereau ca liderul formațiunii să se retragă de la şefia partidului şi din fruntea Camerei Deputaţilor, însă, după aproape nouă ore de şedinţă, „puciştii” au ieşit înfrânţi. Scrisoarea lor care critica regimul Dragnea şi îi cerea demisia a fost respinsă de majoritatea social-democraţilor. Dintre cei 64 de lideri prezenţi în CEX, doar opt au votat pentru demiterea actualei conduceri. Pierzătorii bătăliei, deși marginalizați, își vor păstra și ei pozițiile în partid, a asigurat președintele formațiunii de la guvernare. Liviu Dragnea a refuzat propunerea de a supune la vot cererea de retragere a sprijinului Gabrielei Firea, liderul disidenților.

Constantin Rădulescu: „PSD Vâlcea, unitate, păstrarea alianţei şi a guvernării!”

Înainte cu doar câteva ore de şedinţa CEx, PSD Vâlcea a transmis un mesaj de susţinere pentru şeful de partid, Liviu Dragnea. Preşedintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu nu a fost însă prezent la şedinţa CEx de la Bucureşti, acesta fiind plecat într-o vizită de lucru la Madrid, alături de reprezentanți ai Bibliotecii Județene și ai Primăriei Râmnicu Vâlcea. Cel care a fost desemnat să participe şi să voteze în locul său la şedinţa cu pricina a fost deputatul Bogdan Matei.

„PSD se află la un moment de cotitură, moment în care lucrurile sunt foarte clare, întrucât, dacă PSD se rupe, ţara se rupe. Scindarea PSD ar însemna, în mod clar, într-un timp destul de scurt, pierderea guvernării şi anularea programului de guvernare şi a efectelor sale. După consultarea parlamentarilor PSD de Vâlcea, a consilierilor judeţeni și municipali, a primarilor, membrilor Comitetului Executiv Județean, PSD Vâlcea a luat decizia ca mesajul nostru să fie unul de unitate, de respectare întru totul a Statutului PSD, susţinerea programului de guvernare şi a alianţei PSD – ALDE, pentru continuarea măsurilor care sunt prevăzute în acest program. Nu este acum momentul ca PSD să ia în discuţie alte teme decât cele care au fost enunţate, iar Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, trebuie să întreprindă toate demersurile astfel încât alianţa PSD – ALDE să asigure o guvernare bună a ţării şi pregătirea României pentru evenimentele europene ale anului 2019. Mai mult ca oricând trebuie să dăm dovadă de unitate și să ne ținem cuvântul față de cei care ne-au votat.”, a fost mesajul transmis de Constantin Rădulescu, președintele PSD Vâlcea, înainte de şedinţa CEx din PSD.

Ramona BĂLTEANU

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *