Cheia unui dormitor vintage – Noptiere și dulapuri din lemn masiv

Trăim în era în care două curente estetice se bat pentru supremație: modernism versus vintage. În timp ce unii preferă atmosfera rece și minimalistă a stilului contemporan, alte persoane s-au săturat de acest cadru. Atunci când lucrezi înconjurat de mobilier de protocol toată ziua, este normal să vrei să te întorci acasă și să te bucuri de atmosfera călduroasă și primitoare a unui decor vintage. Care sunt elementele cheie ale unui astfel de decor? Patul, noptierele și dulapurile din lemn masiv vor face cu siguranță diferența.

 

Patul tapițat este un „must-have”!

Este suficient să cauți poze cu decor vintage pentru dormitor și vei fi bombardat de imagini cu paturi tapițate. Stilul vintage este despre confort, detalii și, uneori, chiar opulență. Este despre amintirile de altădată și senzația că trăiești la fel ca bunica, și ești așa oarecum mai aproape de bucuria copilăriei. Sentimentele pe care ți le trezește un decor vintage nu se compară cu monotonia pe care o simți în fiecare zi la birou. Alege un mobilier care să îți stimuleze sentimentele, nu unul care să ți le amorțească.

Patul trebuie să fie unul tapițat. În general tapițeria este realizată cu un material floral în culori calde sau pastelate. O altă variantă este aceea a catifelei fie în turcoaz închis, fie în roșu trandafir. Aceste două culori vor transforma total estetica încăperii. Nu uita că modul în care te simți înainte de adormi va influența mult măsura în care te vei odihni, așa că decorează în așa fel încât să adormi cu zâmbetul pe buze.

 

Noptierele vintage trebuie să fie elegante

Nu vei vedea un pat vintage care să nu fie însoțit de noptiere. Elementele de mobilier din perioada vintage, mai precis anii 1940-1950, erau din lemn masiv. Mobila la comandă nu se făcea din PAL, MDF și alte materiale ce se folosesc azi. Mobila era făcută ca să reziste, motiv pentru care o mai putem găsi în stare aproape intactă în magazinele de antichități.

Dacă nu ai chef să bați magazinele SH de mobilă, poți găsi noptiere vintage de la EXOTIQUE online. Cei care fac această alegere sunt siguri că generații întregi se vor putea bucura de un astfel de corp de mobilier în anii ce vor urma. Poți alege între noptiere clasice, cu două sau trei sertare, sau poți opta pentru noptiere vintage care pot avea inserții din ceramică. Acestea oferă un look romantic oricărei încăperi și se încadrează perfect în curentul vintage.

 

Dulapul trebuie să fie din lemn masiv

Și în cazul dulapului se aplică aceeași regulă: se acceptă doar dulapurile din lemn masiv. Din fericire, azi aceste corpuri de mobilier sunt mult mai ușor de găsit, chiar și noi, deoarece producătorii de mobilă au fructificat creșterea interesului din ce în ce mai mare pentru dulapurile vintage. Imaginează-ți ce trist ar fi să ruinezi aspectul unui dormitor cu un pat și noptiere vintage, trântind lângă un dulap cu șină în stil contemporan.

Bineînțeles, dulapurile în stil vintage nu sunt chiar cele mai practice sau cele mai prietenoase cu spațiul. Asta pentru că stilul vintage este despre aglomerație și despre frumos mai mult decât despre pragmatic și organizat. Cu toate acestea, dacă alegi un dulap din lemn masiv, nu prea ai cum să regreți alegerea făcută, întrucât acestea sunt foarte durabile și vor fi cu siguranță admirate de orice oaspete datorită calității, dar și a aspectului lor deosebit.

Dacă spațiul îți mai permite, pe lângă dulapul din lemn, care s-ar putea să nu fie suficient de spațios mai ales dacă sunteți două persoane, în special dacă e și plin cu îmbrăcăminte în stil vintage, vei putea să adaugi și o comodă din lemn masiv. Aceasta va completa decorul vintage în cel mai bun mod dacă va avea mânerele deosebite. Nu uita că stilul vintage presupune multe detalii, așa că feroneria fiecărui corp de mobilier trebuie să fie cu totul aparte.

Faptul de a-ți decora dormitorul în stil vintage îl poate transforma într-un portal în timp, ceea ce îți va permite să te lași purtat de imaginație și amintiri într-o lume paralelă cu agitația și stresul de care ești înconjurat zilnic. Cu toții merităm o pauză, și dacă mobilierul în stil vintage ne ajută să o obținem mai ușor, ar trebui să profităm din plin.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *