Victorie superbă obţinută de Flacăra Horezu sâmbătă, în Treapt, 2-0 cu FC U Craiova 1948, una din marile favorite la promovare din această serie.

Derby-ul cu echipa lui Adrian Mititelu a umplut până la refuz stadionul din Treapt, acolo unde Flacăra a reuşit cea mai bună evoluţie din acest sezon. După ce e pierdut în prelungiri etapa trecută la Braşov, echipa din oraşul lutului şi-a luat sâmbătă o frumoasă revanşă.

Horezenii lui Adi Popa şi Florin Matache au făcut un meci excelent, controlând jocul. Flacăra dă lovitura în minutul 25, după un corner, când reluarea lui Samson este iniţial respinsă de un fundaş craiovean, mingea ajunge la veteranul Cristi Munteanu, care înscrie din 10 metri.  Oaspeţii au avut o singură şansă în prima parte, lovitura liberă executată de Sabin Lupu, la care potarul junior Robi Popa a intervenit foarte bine.

Prima ocazie a Craiovei din partea secundă vine în minutul 52, când, abia intrat pe teren, Florin Costea bate pe jos, cu efect, o lovitură liberă de la 25 de metri, dar portarul junior Robert Popa respinge bine. Tot după un corner, Flacăra este aproape de desprindere în minutul 63, Adi Popa reia cu capul dar portarul advers salvează de sub transversală. În minutul 77, portarul oaspeţilor, Claudiu Chindriş îl faultează imprudent în careu pe Edi Neacşu, deşi atacantul vâlcean nu mai avea şanse să ajungă la minge. Acelaşi Edi Neacşu bate plasat lovitura de pedeapsă şi face 2-0.

Craiova a dominat teritorial partea secundă, dar fără a avea ocazii de gol la poarta juniorului Robert Popa. Astfel, meciul s-a terminat cu o victorie imensă pentru horezeni, scor 2-0, care menţine pe Flacăra în partea superioară a clasamentului, la doar trei puncte în spatele liderului surpriză, Bascov. Deşi avea obiectiv menţinerea în eşalonul trei, Flacăra demonstrează în acest start de campionat că nu va avea emoţii şi din contră, poate face o surpriză frumoasă şi obţine la finele turului o clasare pe locurile 1-6.

Flacăra Horezu – FC U Craiova 1948 2-0 (1-0)

Au marcat: Cr. Munteanu 25, Ed. Neacşu 77-pen

Flacăra: R.Popa – Samson, C. Dinu, Cr. Munteanu, Bîrzichie – Olteanu, Bobină  – Ad. Popa (V. Munteanu 90), Nistor, Georgescu (Neacşu 66) – Cioablă (Neamţu 50). Antrenor: Adrian Popa

U Craiova: Chindriş – Dănănae, Ciucă, Avram, Grecu – Armăşelu (Fl. Costea 52), Perez, Kovari, Lupu- Zimţa (Raicea 46), Cl.Bălan (M.Dina 65). Antrenor: Adrian Filip

Cristi Munteanu: „O victorie meritată!”

La 38 de ani, fundaşul central Cristi Munteanu impresionează şi la Horezu, după ce, cu trei ani în urmă, a evoluat la CSM Rm. Vâlcea. „M-am alăturat din vară proiectului de la Horezu, unde este stabilitate din punct de vedere financiar, e linişte și se poate face perfomanţă. La Horezu avem un primar căruia îi place fotbalul și suntem sprijiniți din toate punctele de vedere. Am întâlnit o echipă care, de la începutul campionatului și-a propus promovarea, o echipă cu tradiție în fotbalul românesc, o echipă cu mulți suporteri înfocaţi, a fost un meci greu. Am început bine meciul, dovadă că am și condus din prima repriză, în repriza a doua Universitatea Craiova a forțat egalarea, dar noi am stat bine în teren şi nu prea le-am dat șanse de a marca. A venit și golul doi pentru noi și cred că atunci s-a terminat meciul pentru  ei, chiar dacă au în lot jucători care au cochetat cu Liga 1. O victorie mare, muncită și cred că și meritată din partea noastră, trebuie sa rămânem concentrați și sa muncim la fel de mult” a declarat Cristi Munteanu.

Adrian Popa: „Muncim cu toţii!”

Adi Popa este un antrenor fericit, echipa sa având rezultate excelente în Liga a III-a. „Este o victorie foarte importantă pentru noi, în faţa unei echipe valoroase, cu tradiţie, cu jucători valoroşi. Un succes mare pentru club, oraş şi pentru toţi horezenii. Îi felicit pe băieţi pentru atitudine, determinare şi felul cum s-au luptat. Suntem un grup unit, muncim toţi, am avut si sprjinul suporterilor, le mulţumim mult că ne-au fost alături. Noi luăm fiecare joc în parte şi îl tratăm serios, dăm totul. Toţi muncim, toţi avem atitudine şi ne dorim să avem rezultate bune în continuare” a afirmat antrenorul-jucător Adrian Popa. Tânărul antrenor a suferit un singur eşec, de mai bine de un an, de când a preluat Horezu, chiar etapa trecută, la Braşov.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *