Primarii vâlceni îşi cer drepturile, după ce Codul Administrativ a fost respins. Întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean pentru elaborarea unui amendament

Mai mult de jumătate din primarii vâlceni au fost prezenţi astăzi, 14 noiembrie, la Consiliul Judeţean, la o întâlnire „informală” cu preşedintele Constantin Rădulescu. Se pare că iniţiativa, de altfel una lăudabilă, de strângere la aceeaşi masă a primarilor, indiferent de culoarea politică, i-a aparţinut primarului liberal Cătălin Avan, care s-a declarat nemulţumit de faptul că judecătorii CCR au respins, pe motiv de neconstituţionalitate, Codul Administrativ. Chiar în ziua în care judecătorii CCR au decis acest lucru, alesul local de la Păușești-Otăsău a solicitat public desfiinţarea tuturor pensiilor speciale aflate în plată, la acest moment.

 

Pensiile speciale și modul abuziv în care acționează ANI, puse pe masa președintelui CJ

 

Colegii primari au răspuns afirmativ, la fel şi preşedintele Constantin Rădulescu şi au fost prezenţi astăzi, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean. Printre temele de discuţie aduse în atenţia preşedintelui CJ au fost cele privind Codul Administrativ, respins săptămâna trecută de judecătorii Curţii Constituţionale şi elaborarea unui amendament prin care să le fie recunoscute drepturile salariale, asemenea categoriei demnitarilor publici. Aleşii locali prezenţi şi-au spus ofurile cu privire la pensiile speciale, la modul abuziv în care acţionează Agenţia Naţională de Integritate, dar şi la faptul că un primar, după cinci mandate, ajunge să aibă o pensie derizorie, care depăşeşte cu puţin suma de 1.000 lei. Toate aceste discuţii au fost constructive, urmând ca, săptămâna viitoare, toţi cei 89 de primari din judeţul Vâlcea să fie prezenţi la o nouă şedinţă ce va avea loc la Consiliul Judeţean pentru a lua la cunoştinţă despre forma amendamentului pe care parlamentarii vâlceni îl vor prezenta în Parlamentul României.

Reprezentanţii mass-media nu au avut acces la şedinţa cu pricina, însă, imediat după terminarea dezbaterilor, reprezentanţii Consiliului Judeţean au remis un comunicat de presă, pe care îl redam mai jos:

„La solicitarea unui grup de primari din judeţul Vâlcea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a organizat, la sediul instituţiei, o întâlnire informală, în cadrul căreia au fost discutate aspecte de ordin legislativ referitoare la Codul Administrativ.
Cu acest prilej, s-a stabilit că până săptămâna viitoare să fie redactat textul unui amendament la Codul Administrativ, text ce va fi depus la cabinetele preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului României, respectiv, Senat şi Camera Deputaţilor, în vederea promovării şi adoptării de proceduri legale.
Textul amendamentului va fi transmis şi parlamentarilor vâlceni, în scopul susţinerii acestuia, şi va fi făcut public după semnarea sa de către edilii vâlceni şi de către preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea”, se arătă în comunicatul de presă transmis de Consiliul Judeţean Vâlcea.

 

Ramona BĂLTEANU

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *