100 DE STEJARI AI UNIRII VOR CREŞTE DE AZI LA HOREZU

Se spune că de-a lungul vieții un om ar trebui să construiască o casă, să dea naştere unui copil şi să planteze un copac. Astăzi, conducerea judeţului Vâlcea s-a achitat de cea de-a treia sarcina, aceea de a planta un copac. Nu doar unul, ci 100 de stejari, în cinstea Centenarului Marii Uniri. Astfel că, la iniţiativa directorului general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, prefectul judeţului, Florian Marin, alături de ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş şi primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu, în calitate de gazdă, alături de alţi 100 de elevi de la şcolile din Horezu au plantat 100 de puieţi de stejar pe platoul” Trei Stejari”.

„Astăzi, răspunzând invitației directorului general al Romsilva domnul Gheorghe Mihăilescu, am participat la Horezu, pe platoul de lângă „Trei stejari”, la o activitate dedicată Centenarului Marii Uniri, constând în plantarea 100 de stejari în cinstea marelui eveniment naţional. În mod simbolic, fiecare dintre cei prezenți au primit câte un Certificat de adopție, care conferă calitatea de părinte adoptiv al stejarului plantat și oferă coordonatele GPS ale pomului respectiv. Sincere felicitări domnului director general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, dar și primarului orașului Horezu, Nicolae Sărdărescu pentru o extrem de reușită manifestare de suflet!”, a fost mesajul transmis de prefectul judeţului Vâlcea, Florian Marin.

Constantin Rădulescu: „M-aş bucura să fie promovate cât mai des astfel de activităţi”

Şi preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu a plantat un copac pe care l-a şi botezat „Constantin”: „Astăzi, 100 de stejari ai Unirii au fost plantaţi la Horezu, în Treapt. Am primit cu multă bucurie certificatul de adopţie nr. 17 pentru stejarul pe care l-am plantat eu. 17 este ziua mea de naştere, aşa că l-am botezat Constantin – Stejar al Unirii. Mi-a făcut plăcere să fiu parte a acestei acţiuni şi m-am bucurat, în mod deosebit, de participarea copiilor, care au venit în număr destul de mare în Treapt. Îl felicit pe domnul primar Nicolae Sărdărescu pentru acest demers şi îi mulţumesc domnului Ioan Deneş, ministrul Apelor şi Pădurilor, pentru participarea domniei sale la această acţiune. De asemenea, îl felicit pe colegul şi prietenul meu Gheorghe Mihăilescu, directorul general al Romsilva, care a fost iniţiatorul acestei acţiuni. M-aş bucura să fie promovate cât mai des astfel de activităţi, la care să fie invitaţi copii şi tineri.”, a spus şi Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliul Judeţean Vâlcea.

Ramona BĂLTEANU

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *