Flacăra Horezu se reuneşte luni, la stadionul din Treapt, când începe pregătirea de iarnă.  

Lotul horezenilor va face marţi şi miercuri vizita medicală la Cabinetul de Medicină Sportivă din Rm Vâlcea. Pregătirea va continua cu un scurt cantonament la Horezu, programat în  perioada 28 ianuarie – 2 februarie. Din februarie, Flacăra va începe şirul jocurilor amicale.

Astfel, pe 6 februarie, Flacăra va disputa primul amical cu colega de serie Unirea Bascov, iar pe 6 şi 9 februarie va juca o „dublă” cu formaţia de eşalon secund, Pandurii Tg.Jiu. Pe 16 februarie este programat un test cu Energeticianul Tg. Jiu (Liga a II-a), iar pe pe 20 februarie cu Minerul Costesti (Superliga Vâlcea).

Au părăsit echipa doi juniori, David Oprescu, care a ales să meargă acasă la liderul judeţului Olt, CSM Slatina, dar şi  Alex Târş, care ajunge la Dăeşti.

La reunire sunt aşteptaţi doi jucători noi, fundaşul stânga Ştefan Covalschi şi fundaşul central Andrei Iovan (Hermannstad II). Covalschi este un jucător cu mare experienţă, care  a ajutat mult Horezu în sezonul trecut, iar în tur nu a putut evolua, fiind legat prin contract de ACS Poli Timişoara, club aflat în insolvenţă. Iovan este un junior originar din Ocnele Mari. Conducerea clubului discută şi posibilitatea aducerii a doi jucători nigerieni, aceştia fiind impresariaţi de Samson Nwabueze.

Ca şi în startul sezonului, antrenorul-jucător Adrian Popa evită presiunea la echipa sa şi nu discută despre promovare. „Trebuie să ne pregătim bine şi în această perioadă, ca să obţinem rezultate cât mai bune şi în retur. Luăm fiecare meci în parte şi dăm maxim, pentru a obţine cât mai multe puncte” a anunţat Adrian Popa. Campionatul Ligii a III-a se reia pe 2 martie, dată la care Flacăra va juca la Roşiori, cu Sporting.

La finalul turului în Seria C3, Flacăra Horezu este pe locul 2, la doar două lungimi în spatele liderului Turris Turnu Măgurele şi cu două puncte avans faţă de FC U Craiova. Între cele trei echipe se va da lupta pentru locul 1, ce care asigură promovarea în eşalonul secund.

LOT REUNIRE FLACĂRA:

Portari: Florin Matache, Robert Popa

Fundași: Samson Nwabueze,  Ciprian Dinu, Cristi Munteanu, Vlad Bălan, Andrei Iovan, Ştefan Covalschi,  Alex Butoi, Emil Bârziche,

Mijlocași: Adrian Popa, Raul Nistor, Sebastian Bobină,  Răzvan Olteanu, Ionuț Simeanu, Radu Georgescu, Vali Munteanu,

Atacanți: Eduard Neacșu, Ionuț Neamțu, Alex Cioablă

Cristi Munteanu: „Sperăm să facem un retur mai bun decât turul”

Fundaşul central Cristi Munteanu, al doilea căpitan al echipei horezene speră ca Flacăra să facă un retur la fel de bun ca prima parte a campionatului. „Ne aşteaptă o perioadă grea, cu două antrenamente pe zi, apoi un cantonament unde trebuie să ne pregătim bine fizic, pentru că altfel nu putem reuşi în retur. O să fie alt campionat decât în tur, toate echipele care au declarat că vor promovarea s-au întărit cu jucători buni, care vin de la nivel superior. O să fie greu, dar noi mizăm pe muncă, seriozitate şi un grup unit, sperăm să facem un retur cel puţin la fel de bun ca şi turul”.

Cristi Munteanu (FOTO) spune că lipsa presiunii a făcut ca Flacăra să fie sus în clasament. „Sunt mai multe echipe care se pot bate la promovare, dar nu ne gândim la asta, noi luăm fiecare meci în parte. Avem mulţi jucători tineri, probabil că dacă ne gândeam mai sus, am fi pus presiune pe ei şi nu aveam rezultatele pe care le avem până acum. Am dat totul la fiecare joc şi de asta am avut rezultatele bune. E greu să te baţi la promovare cu echipe cu bugete mari ca Turnu Măgurele sau Craiova, au suporteri, au patroni care pot să investească, automat atrag jucători cu experienţă de la Liga a II-a. Noi suntem un club mai mic, dar domnul primar Sărdărescu pune suflet şi face pentru echipă tot ce este omeneşte posibil”

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *