La Vâlcea, se ascut săbiile pentru alegerile locale din 2020

Chiar dacă mai este un an şi patru luni până la viitoarea sesiune de alegeri locale, zarurile par să fie aruncate, cel puţin în judeţul Vâlcea. Pe partea stângă, preşedintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, cel care ocupă şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea şi-a anunţat zilele trecute intenţia de a candida pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Judeţean Vâlcea. S-a lăudat cu fondurile guvernamentale şi europene atrase în cei doi ani de mandat, cu investiţii care urmează să înceapă în această primăvara în judeţ, cu realizările Guvernului, lucruri ce-l recomandă, în opinia sa, să ocupe pentru încă patru ani fotoliul călduţ de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. De cealaltă parte, liderul PNL Vâlcea, marele perdant al alegerilor locale din 2016 pentru funcţia de preşedinte CJ, Cristian Buican, vrea să-şi ia revanşa la viitoarele alegeri, folosindu-se de toate armele pentru a câştiga supremaţia în judeţ.

Buican, bătut cu propriile arme. Vorbe grele aruncate de cei doi adversari politici

Nici nu a început bine anul 2019 că cei doi adversari politici din Vâlcea au început să arunce cu acuzații în stânga și în dreapta. Președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, a scos capul din nisip şi pare tot mai agresiv la adresa adversarilor politici, în special a celui care conduce destinele judeţului în această perioadă, liderul PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu. Buican îl acuză pe Rădulescu chiar de un „monopol” pus pe mass-media din Vâlcea, prin finanţarea acesteia din bani publici. Acuzele au fost aruncate în momentul în care presa a semnalat un comportament „nedemn”, pe alocuri dictatorial, pe care liderul PNL l-a avut la adresa a doi consilieri judeţeni, colegi de partid. În replică, liderul PSD Vâlcea susține că PNL face declaraţii politice, practică un limbaj agresiv şi nu este capabil să gestioneze de fapt, situaţia internă grea, generată de liderii săi. Acuzele au continuat pe seama bugetului care urmează să-l primească primăriile la început de an, apoi pe „nerealizările” din judeţ sau pe „craterele” din asfaltul drumurilor judeţene, semn clar că săbiile politice au început să se ascută în vederea creşterii procentelor electorale la alegerile parlamentare, prezidenţiale şi în special la cele locale, din 2020.

Mircia Gutău, asul din mâneca liberalilor

Ecourile tensiunilor interne se aud deja până la public, iar gurile rele spun ca lideri importanţi din partid doresc înlăturarea din fruntea PNL Vâlcea a lui Cristian Buican, chiar înaintea alegerilor locale din 2020, pentru a-i face loc unui nume greu din politica vâlceana. Este vorba despre Mircia Gutău, care ar putea veni în partid prin filiera PDL. Acum că decizia favorabilă a CEDO îl face curat ca lacrima, poate prelua frâiele celui mai mare partid aflat în opoziţie, PNL, filiala Vâlcea. Mai mult decât atât, oferindu-i puterea supremă în PNL lui Gutău, există şansa că alianţa politică PSD-PER-ALDE să se destrame şi să se creeze o nouă majoritate care să conducă, din 2020, Consiliul Judeţean Vâlcea. Este clar că, în această perioadă, liderii politici fac tot felul de jocuri, altele strategice, altele care implică atacuri la adresa adversarilor politici, scopul fiind acela de a-şi creşte procentele electorale şi a dobândi supremaţia în judeţ.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *