Liberalii nu sunt de acord cu modernizarea clădirii Consiliului Judeţean şi solicită alocarea banilor pentru dotarea cu aparatură la Spitalul Judeţean

Constantin Rădulescu: „Clădirea prezintă o stare avansată de degradare, mobilierul este casat, efectiv este ruşine!”

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea care a avut loc în data de 28 februarie 2019, la punctul 5 de pe ordinea de zi „Proiect de hotărâre privind rectificarea Anexei nr. 1 la Hotărârea C.J. Vâlcea nr. 2 din 31 ianuarie 2019”, consilierii județeni ai PNL Vâlcea au propus ca suma de 472.558 lei alocată pentru achiziţionarea şi înlocuirea mobilierului, a mochetei din sălile de şedinţe şi din cabinetul preşedintelui, să fie folosită pentru achiziționarea aparaturii necesară Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

„Domnul Constantin Rădulescu a fost total împotriva acestui demers, dovedind încă o dată că îl interesează, în primul rând, propria persoană şi mai puţin cetăţenii acestui judeţ. Acum preocuparea lui principală este să aibă în încăperea în care îşi desfăşoară activitatea birou nou care costă peste 12.000 lei, bibliotecă de peste 22.000 lei, lambriu pentru un stâlp care costă peste 9.400 lei, panou stemă care costă peste 15.000 lei, toate acestea împreună cu mobilierul din sălile de şedinţe înseamnă o cheltuială imensă. Cu aceşti bani, orice cetăţean şi-ar putea construi şi mobila o casă nouă. În plus, suma alocată pentru aceste dotări, 472.558 lei este aproape (şi nu credem că acest lucru este întâmplător) de plafonul care permite o achiziţie directă, fapt pentru care considerăm că organele abilitate trebuie să fie foarte atente la această achiziţie și să ia măsurile necesare”, au fost argumentele aduse prin intermediul unui comunicat de presă remis de PNL Vâlcea.

Reamintim că în şedinţa cu pricina, doar 9 consilieri PNL din totalul de 12 câţi are PNL în Consiliul Judeţean au votat pentru amendamentul propus de liberalii Gică Păsat şi Victor Popescu. Samoil Vâlcu, Roxana Calina Roşu şi Gheorghe Folea au votat alături de alianţa PSD-PER-ALDE pentru proiectul de hotărâre în forma propusă de executiv.

Constantin Rădulescu: „Alocăm bani pentru modernizarea uneia dintre cele mai urâte clădiri din municipiu”

Constantin Rădulescu şi-a argumentat proiectul de hotărâre şi alocarea de fonduri. În opinia sa, clădirea este într-o stare avansată de degradare, iar mobilierul trebuie înlocuit:

„Alocăm bani pentru modernizarea uneia dintre cele mai urâte clădiri din municipiul Râmnicu-Vâlcea şi anume clădirea Consiliului Judeţean Vâlcea care prezintă la interior o stare avansată de degradare, în care nu au mai fost făcute reparaţii de pe vremea domnului Buşe. Sunt infiltraţii la nivelul clădirii, faţada o ştiţi cum este. Eu stau cu emoţie pentru intrarea la Consiliul Judeţean, pentru că o reparăm săptămânal pentru că se infiltrează apa şi avem probleme. Am avut un episod pe care nu aş fi vrut să îl povestesc, când au venit oficialităţi de rang înalt şi l-am rugat pe domnul Gutău sa ne primească la primărie. Uitaţi-vă la masa aceasta, este lipită cu scoci, mobilierul acesta este demult casat. Nu pentru noi, ca noi stăm bine şi pe scaunele acestea, dar vin oficialităţi în acest Consiliu Judeţean şi efectiv este ruşine! Ştiţi că în birourile de la etajul 2 în sus există infiltraţii până la jumătatea camerei? Evident că trebuie să punem la punct clădirea şi la interior şi la exterior”, a justificat preşedintele Consiliului Judeţean Constantin Rădulescu alocarea de fonduri. Rădulescu a încheiat prin a le transmite consilierilor ca la următoarea şedinţă va veni cu un proiect prin care va propune alocarea unei sume importante pentru achiziţionarea de aparatură la Spital: „Evident că vom aloca bani pentru Spitalul Judeţean Vâlcea şi voi veni în faţa dvs în următoarea şedinţa şi vă voi propune să alocăm din nou bani pentru Spitalul Judeţean. Exista un amendament, nu? Eu nu susţin acest amendament, pentru că nu este momentul să facem asta acum dar va asigur că vom aloca bani în continuare Spitalului Judeţean, aşa cum am făcut-o şi până acum”.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *