După 7 ani de la începerea lucrărilor, proiectul Mirajul Oltului va fi inaugurat de Paşte
  • Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu în şedinţa ordinară de azi, 29 martie 2019

Proiectul de hotărâre privind încadrarea pe funcţie contractuală de conducere de Şef Serviciu Public de Turism, pe perioada nedeterminată, ca urmare a câştigării concursului, a lui Constantin Dimoiu, a creat câteva discuţii intre consilieri cu privire la inaugurarea celui mai aşteptat obiectiv turistic şi de agrement din oraşul Călimăneşti „Mirajul Oltului”. Consilierul liberal Samoil Vâlcu i-a solicitat informaţii clare cu privire la deschiderea centrului de agrement de la Călimăneşti, un proiect aşteptat atât de turişti cât şi de comunitatea din Călimăneşti: „Ne apropiem cu paşi repezi de inaugurarea unui proiect important la Călimăneşti- Mirajul Oltului, aşteptat de o comunitate întreagă, sperăm că şi doamna Bogheanu (directorul ADR S-V Oltenia) care vine astăzi la Călimăneşti să viziteze acest obiectiv. V-aş ruga în numele meu şi al colegilor mei să ne precizaţi, pentru că ne aflăm într-un stadiu final, când vom inaugura acest obiectiv din Călimăneşti”, a fost întrebarea adresată de consilierul PNL, Samoil Vâlcu.

Vâlcenii nu se îngrămădesc să lucreze la Mirajul Oltului: „Am scos pentru a patra oara la concurs posturi”

Răspunsul preşedintelui Constantin Rădulescu a venit imediat. Potrivit spuselor şefului judeţului, deşi au fost scoase la concurs posturile privind angajarea personalului care va deservi centrul de agrement, vâlcenii nu se îngrămădesc să se angajeze la centrul spa: „Este ca la deschiderea unei firme, numai ca aceasta este una publică. Până pe data de 25 aprilie trebuie să stea pe site tarifele, cât vom lua la intrare. Eu aş vrea din tot sufletul să vă invit la inaugurare şi vreau ca acest obiectiv să fie deschis de Paşte pentru turişti, obligatoriu. Am scos din nou la concurs posturi, căutăm salvamari, dacă ne aude cineva, căutam şi nu găsim. De asemenea căutam asistenţi medicali, îngrijitor curăţenie, am scos cred că pentru a patra oară la concurs posturi, este complicat. Vrem de Paşte să avem Mirajul Oltului deschis şi îl vom avea deschis”, a fost replica preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

De Paşte, Mirajul Oltului va fi inaugurat

În 2012, Consiliul Judeţean, în colaborare cu Primăria Călimăneşti au început un proiect în valoare de peste 6 milioane de euro, jumătate din sumă fiind suportată de Uniunea Europeană, iar cealaltă jumătate de cele două instituţii. Nemulţumit de modul în care a fost conceput proiectul, primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu s-a retras din acest proiect şi nu a mai fost de acord ca primăria să aloce fondurile cotă parte pentru finalizarea investiţiei. Astfel, proiectul Mirajul Oltului a rămas în directă subordonare a Consiliului Judeţean, instituţie care şi-a asumat nu numai alocarea fondurilor pentru finalizarea investiţiei, ci şi funcţionarea proiectului în momentul în care acesta va fi terminat. Pentru finalizarea acestei investiţii, în septembrie 2016, Constantin Rădulescu a cerut aprobarea consilierilor judeţeni pentru că instituţia pe care o conduce să facă un împrumut de peste 5,5 milioane de lei. Iată că, după şapte ani de la demararea proiectului, de Paşte, turiştii vor putea să se relaxeze în cel mai nou şi modern centru de agreement din Călimăneşti.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *