Minerul Costeşti câştigă cupa!

Minerul Costeşti a reuşit să câştige Cupa României – faza judeţeană Vâlcea, după victoria din finala disputată la Drăgoeşti, 1-0 cu Viitorul Dăeşti.

Acesta este primul trofeu judeţean pentru echipa din Costeşti, unul meritat după aspectul jocului de la Drăgoeşti. După câteva zile de ploaie, terenul a fost unul foarte dificil, în ciuda organizatorilor, care au depus toate eforturile ca partida să se dispute în cât mai bune condiţii.

Unicul gol al finalei a fost reuşit în minutul 9 de Octavian Marinescu, care a reluat în plasă o minge aruncată în careu, după un aut. Jucătorii de la Dăeşti au protestat şi după gol dar şi la final, acuzând faptul că Marinescu a atins mingea şi cu mâna, însă faza a fost una dificil de judecat, în aglomeraţia din careu. Paşoi a avut prima ocazie pentru campioana judeţeană, în minutul 34. În minutul 38, spiritele s-au încins şi cele două echipe au fost la un pas de o încăierare generală, iar Lucian Iordache (Dăeşti) a primit în mod just cartonaşul roşu, pentru că a pus mâna în gât unui adversar. Gestul necugetat îl va costa pe Iordache minim două etape de suspendare şi implicit ratarea manşei tur a barajului de promovare.

Costeştiul a avut şansa să închidă jocul în minutul 53, tot după un aut, la care portarul D. Geantă a scăpat mingea din braţe şi Zamfirescu, cu toată poarta goală în faţă, a reluat pe lângă! I. Marian a avut ultima şansă pentru Dăeşti în minutul 57, după care echipa lui Gabi Mangalagiu a măcinat în gol, fără a mai avea ocazii. S-a terminat 1-0 pentru minerii din Costeşti şi în concluzie, cele două rivale şi-au împărţit anul acesta trofeele. Dăeştiul trebuie să joace altceva la baraj, altfel judeţul Vâlcea va rămâne şi sezonul viitor doar cu Flacăra Horezu în Liga a III-a.

Premierea a fost efectuată de noul preşedinte AJF, Adrian Comănescu, ajutat de Cătălin Buşi.

Antrenor şi portar la Minerul Costeşti, Marius Vlădoi speră ca sezonul viitor să câştige titlul judeţean. „Sunt mulţumit de rezultat, am fost două echipe apropiate valoric, putea câştiga oricare, ne-am dăruit şi am câştigat un trofeu la finalul sezonului, asta ne dă speranţe mai departe. Mulţumim organizatorilor pentru eforturi, terenul a fost acceptabil, ţinând cont că a plouat câteva zile fără oprire. Este primul trofeu pentru Minerul, conducerea noastră a făcut eforturi, acest trofeu va fi un imbold pe mai departe. Sezonul viitor vrem mai mult, dar nu suntem favoriţi, avem un grup bun de jucători şi să vedem ce mai putem aduce. Numeric suntem subţiri şi sper să facem 3-4 transferuri, să avem un sezon viitor mai bun. La doresc baftă Dăeştiului la baraj, fotbalul vâlcean are nevoie de încă o echipă la Liga a III-a” a anunţat Marius Vlădoi.

După ce în urmă cu doi ani a fost lider cu Şirineasa în Liga a III-a, fiind înlocuit fără a cunoaşte eşecul, antrenorul Dăeştiului, Gabi Managalgiu speră să revină la acest nivel cu actuala sa formaţie.  „Cupa fost un obiectiv secundar pentru noi, atenţia noastră este îndreptată către cele două jocuri de baraj contra Argeşului. Finala cupei nu a fost un test reuşit, terenul cu bălţi nu n-a ajutat să ne verificăm potenţialul din acest moment.  Pentru noi, important este barajul şi ne dorim să promovăm, judeţul are nevoie de încă o echipă la Liga a  III-a, doar Horezu este prea puţin pentru posibilităţile Vâlcii” a declarat fostul atacant al Chimiei.

Cele două rivale din acest sezon urmează să se reîntâlnească sâmbătă, la Dăeşti, în ultima etapă din play-off, un joc care însă nu mai are nicio miză, Viitorul fiind deja campioană judeţeană.

Minerul Costeşti – Viitorul Dăeşti 1-0

Stadion Drăgoeşti, spectatori 300

Costeşti: M. Vlădoi – Stanciu, Vladu, Zamfirescu, Despoiu – Traşcă, Dima (Ciocotoiu 60), Marinescu, M.Vlad (Puşcatu 64) – V. Mihalcea (Nicolaescu 90+1), Mihăilă (C. Păun 71). Antrenor: Marius Vlădoi

Dăeşti: D.Geantă – Vasile, I. Săraru, Iordache, Fistogeanu – Fl. Pârvu – L. Săraru, Roşianu (Lăzărescu 57), G. Neacşu, I.Marian (Horumbă 75) – Paşoi (Preda 62). Antrenor: Gabi Mangalagiu

Arbitri: Iulian Mihai – Marius Badea, Florin Păunescu (toţi din Rm. Vâlcea)

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *