Sărbătoarea florilor de tei, la Păuşeşti Măglaşi

Locuitorii comunei au îmbrăcat la sfârşitul acestei săptămâni straie de sărbătoare, pentru al XI-lea an consecutiv, cu prilejul „Sărbătorii Teiului”. Evenimentul are loc anual în preajma Sfinților Petru și Pavel, când în biserici se sfinţeşte teiul, iar la porţi ori la tocul uşii se aşează frumos crenguţe de tei. Artişti consacraţi, muzică de calitate şi bună dispoziţie au fost elementele care au asigurat succesul şi anul acesta, în organizarea Zilei Comunei. De la programe artistice susţinute la scenă deschisă de copiii Şcolii Achim Popescu din comună, premierea şi acordarea de diplome elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură, la care s-a adăugat un minunat spectacol artistic susţinut de interpreţi consacraţi de renume: Cătălin Crişan, Corina Chiriac, Cornelia şi Lupu Redinic, Valeria şi Traian Ilea, Emilia Dorobanţu, Ilie Dură, Elena Ghiţulete, Cristrina Belly Dance, totul a fost gândit să-i bucure pe toţi cei prezenţi:

O zi pe care primarul le-a dedicat-o locuitorilor comunei
Evenimentul s-a deschis în prezenţa invitaţilor, iar alături de primar, pe scena amenajata la căminul cultural din centrul localităţii s-au aflat: viceprimarul localității Păușești-Măglași, Ion Radi şi reprezentanți ai Consiliului Local Păușești-Măglași.
Primarul Alexandru Dediu le-a mulţumit locuitorilor comunei şi a ținut să-i felicite pe toţi cei prezenţi la eveniment. În cuvântul său le-a amintit cetățenilor proiectele finalizate și cele aflate în derulare la administrația locală, promițându-le tot sprijinul său pe mai departe:
„”Avem o zi frumoasă astăzi, în zi de mare sărbătoare, asta pentru că şi noi suntem oameni credincioşi. Împreună cu Consiliul Local suntem o echipă închegată, o echipă care se gândeşte ce trebuie să realizeze pentru localitate. Aş vrea să vă informez că în acest an avem în derulare şi am terminat câteva investiţii. Am finalizat lucrările la podul care face legătura dintre drumul naţional şi satul Pietrari. Avem în lucru dispensarul medical unde in maxim o lună se vor finaliza lucrările, iar medicii îşi vor desfăşura activitatea într-o clădire modernă aşa cum arată şi primăria. Se lucrează intens la şcoala din satul Valea Cheii, unde sunt lucrări de reabilitare a întregii clădiri. S-a finalizat reţeaua de apă pe o lungime de 4 kilometri, în satul Coasta, iar, Căminul Cultural este dat în funcţiune. Cu acest prilej îi invit pe toţi cei care doresc să vadă cum arată locaţia şi în interior. De asemenea, pentru şcoala din centrul localităţii marţi , 25 iunie, s-a semnat contractul de finanţare cu fonduri europene pentru proiectul „Servicii sociale moderne pentru persoanele vârstnice”. Se lucrează la proiectul de extindere a reţelei de gaze şi sper ca, în maxim doi ani, aceşti doi kilometri să fie realizabili.

Alexandru Dediu: „Am intrat şi noi în Comunitatea Europeană, iar localităţile trebuie să beneficieze de utilităţi”
De asemenea, alesul local din comuna Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, a amintit de problemele pe care le întâmpină în demararea proiectului de canalizare
„Mă întreabă foarte multă lume de reţeaua de canalizare. Proiectul nostru de canalizare este inclus în masterplanul judeţului, iar Asociaţia Intercomunitară Apă Vâlcea împreună cu Apavil lucrează la proiect, adevărat cam de muţi ani, pentru că aşa se întâmplă la noi, în România. Rămân pe mâna anumitor persoane aceste proiecte care trebuie demarate, şi respectivii uită că se duc la serviciu să muncească, nu se gândesc că am intrat şi noi în Comunitatea Europeană, iar localităţile trebuie să beneficieze de utilităţi: canalizare şi apă. Sperăm ca, în acest an măcar să se finalizeze licitaţia. Cu toate astea, eu promit că, în trei ani, toată localitatea, va beneficia de canalizare. Colegii mei, consilierii locali care sunt azi prezenţi alături de mine, pe această scenă, au înţeles că toţi trebuie să lucrăm, să face ceva pentru această localitate. Este adevărat că nu le putem cuprinde pe toate, pentru că ne lovim destul de des de acel cuvânt „ bani” , bani care ajung foarte greu la noi, privind finanţarea proiectelor. Să sperăm că noi, cei care suntem aici, împreună cu dumneavoastră, cetăţenii comunei, vom putea să dezvoltăm localitate şi să trăim în condiţii decente, aşa cum se trăieşte şi în celelalte ţări din Uniunea Europeană, despre care se tot discută.
Evenimentul a continuat cu muzică de calitate, voie bună și, în încheiere, cetățenii au avut parte de un spectaculos foc de artificii.

Claudia Şchiopu