Măsuri pentru dezvoltarea comunei Stoileşti

La Stoileşti, în ultimii ani, au fost implementate proiecte care au permis localnicilor să aibă apă la robinet, iluminat stradal, peste 32 de kilometri de drumuri asfaltate, condiţii decente în dispensare, şcoli moderne, dar şi o grădiniţă nouă. Toate acestea s-au realizat fiindcă primarul social-democrat Florin Ionescu, împreună cu viceprimarul, Consiliul Local şi angajaţii primăriei au format din primul mandat o echipă omogenă în idei şi acţiuni, care au adus comuna Stoileşti în rândul localităţilor vecine. Comuna Stoileşti este localitatea cu peste 210 de kilometri de drumuri locale. Primarul spune că, în urmă cu şapte ani nu exista în localitate o palmă de asfalt pe drumurile comunale: „În tot acest timp am făcut foarte multe proiecte pentru modernizarea drumurilor prin asfaltare. Cu toate acestea, tot mi se pare că nu am făcut destul. Avem în continuare proiecte, care vor însemna continuarea infrastructurii rutiere în vederea asfaltării şi a altor investiţii stringente pentru comunitate, astfel încât să putem face din această localitate o aşezare de tip european”, ne-a declarat primarul din Stoileşti, Florin Ionescu.

Florin Ionescu: „Infrastructura rutieră este punctul sensibil al comunităţii

Localitatea este încadrată în categoria comunelor mari atât ca număr de populaţie, cât şi ca întindere, având o reţea de drumuri comunale de peste 210 kilometri: „Asfaltăm de şapte ani, în fiecare an reuşind să modernizăm drumurile comunale pe o lungime de doar 35 de kilometri. Asta înseamnă că avem în procent de 16% drumurile modernizate. În prezent pregătim documentaţia unor noi proiecte în vederea asfaltării drumurilor, pentru care căutăm surse de finanţare. Ne îndreptăm atenţia către fondurile guvernamentale – OG 114, Fondul Suveran de Dezvoltare, dar şi spre surse proprii. Sperăm ca, până la finele anului, să demarăm noi lucrări. Odată finalizate vom creşte procentul drumurilor asfaltate cu încă 10%”, a precizat primarul din Stoileşti, Florin Ionescu.

În cei şapte ani, localitatea a fost un şantier

„Sunt multe lucruri de rezolvat în localitate. Plecând prin comună vezi câte sunt de făcut şi câte ar mai fi de făcut. Atunci mă întreb de ce nu am făcut mai mult? Sunt nemulţumit raportându-mă la nevoile oamenilor, dar raportându-mă la ce s-a făcut în cei şapte ani sunt mulţumit, fiindcă oamenii sunt mulţumiţi. Văd că în fiecare zi se face ceva în localitate. De când am devenit primar nu a fost o zi în care să nu se execute o lucrare la Stoileşti, nu a fost zi în care să nu avem cel puţin câte o echipă de constructori în localitate, excluzând perioadele de iarnă”, a mai afirmat primarul din Stoileşti, Florin Ionescu. ‘

Claudia Schiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *