Încep lucrările pe drumului judeţean 677A, Şirineasa – Pesceana

În luna octombrie vor începe lucrările de asfaltare a drumului judeţean 677A Şirineasa – Pesceana – Suteşti. Anunţul a fost făcut de preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Numit şi „Drumul Râmnicului” în cronicile vechi, drumul dintre Şirineasa şi Suteşti va intra în plin proces de modernizare. Primarul comunei Pesceana, Ion Vasile spune că, după finalizare, drumul va contribui la dezolarea localităţilor şi va stopa depopularea satelor din zonă: „În localitate se construiesc poduri şi grădiniţe, se asfaltează, se modernizează dispensare şi se pregătesc noi investiţii. La toate aceste proiecte adaug şi asfaltarea drumului judeţean, un proiect pentru care, în această perioadă, constructorul va da demara lucrările. Este cea mai amplă lucrare de acest fel din localitatea noastră, fiindcă acest drum judeţean tranzitează şase comune, traversează pădurea din comuna Şirineasa şi are o lungime de 35,5 kilometri. Odată finalizat acest drum, imaginea localităţii se va schimba, şi sunt sigur de reîntoarcerea tinerilor în sat. Prin urmare, în următorii doi ani, localitatea va fi transformată în şantier”, a precizat primarul din Pesceana, Ion Vasile.

Drumul judeţean 677A are o lungime de peste 35 de kilometri, porneşte din localitatea Suteşti, din DN 67B, traversează comunele Creţeni, Amărăşti, Glăvile, Pesceana şi Şirineasa, având punct final în drumul judeţean 677F, pe raza comunei Şirineasa. Investiţia are o valoare de peste 74 de milioane de lei, termenul de execuţie a lucrărilor fiind 30 de luni. În toamna acestui an încep lucrările de modernizare a DJ 677A.

Constantin Rădulescu: „În maximum o lună vom primi proiectul final la Consiliul Judeţean”

În 2022, drumul modernizat va deveni circulabil. Deja a fost desemnată firma care va moderniza drumul. Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea se aşteaptă ca această investiţie să aducă un plus de confort pentru locuitorii comunelor pe care le tranzitează. „Am semnat deja contractul de finanţare pentru acest drum judeţean. În urma finalizării licitaţiei, firma câştigătoare trebuie sa facă proiectarea şi execuţia. DJ 677A nu este important doar pentru Pesceana, ci şi pentru alte cinci comune, şi anume Şirineasa, de unde porneşte, apoi traversează Glăvile, Amărăşti şi Creţeni, terminându-se la Suteşti. Este un drum degradat în anumite locuri şi, în limita posibilităţilor, noi am realizat în ultimii ani anumite lucrări de reparare a asfaltului pe porţiuni mici, dar proiectarea anumitor porţiuni din acest drum este extraordinar de dificilă. Prin pădurea de la Şirineasa spre Pesceana ne confruntăm şi cu alunecări de teren, sunt situaţii grele, pentru că am descoperit inclusiv surse de apă în platforma drumului. Astfel, în cursul zilei de 5 septembrie ne-am întâlnit cu reprezentanţii societăţii care face proiectarea şi execuţia şi am primit asigurări că, în maximum o lună vom primi proiectul final la Consiliul Judeţean. Estimăm că, până la sfârşitul lunii octombrie, ar trebui să înceapă lucrările şi pe acest drum important pentru judeţul Vâlcea”, spune preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *