La Slătioara,  patru proiecte s-au finalizat prin GAL

Pe lângă amenajarea celor două terenuri sintetice de sport, modernizarea căminului cultural şi achiziţionarea unui buldoexcavator, primarul afirmă că următoarea tranşă de fonduri europene atrase prin GAL a direcţionat-o spre amenajarea unei zone de agrement pentru copii, în satul Rugetu.

„Slătioara a beneficiat de patru proiecte cu finanţare europeană prin Grupul de Acţiune Locală din care facem parte. Prin această oportunitate am atras fonduri pentru construirea unor terenuri de sport sintetice în satele Slătioara şi Milostea, iar ultimul a fost cel de-al treilea teren de sport, în satul Rugetu. Mă bucur, fiindcă copiii sunt mulţumiţi de aceste terenuri sintetice. Astfel, am reuşit să-i mai deconectăm de la ceea ce înseamnă internet”, a declarat primarul.

Tot în această perioadă, cu fonduri alocate prin Compania Naţională de Investiţii, la Slătioara se va construi o sală de sport: „Sala de sport va fi amplasată lângă dispensar, pe platou, acolo unde vom dezvolta o zonă a turismului. Spre bucuria noastră am început să primim cereri la primărie pentru concesionarea terenurilor în vederea dezvoltării zonei prin construirea unor pensiuni”, a precizat primarul. La Slătioara, cetăţenii din comună beneficiază astăzi de peste 100 de kilometri de apă şi canalizare, şcoli moderne şi grădiniţe construite din temelii, drumuri asfaltate, zone de agrement pentru copii în fiecare sat, o bază sportivă cu un teren de invidiat, cămine culturale reabilitate, dar şi de o Casă de Cultură modernă, iar, foarte curând, comuna va beneficia în procent de 100% de toate utilităţile, inclusiv de reţeaua de gaze naturale, potrivit primarului Sorin Romcescu.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *