PSD nu are emoţii pentru votul în privinţa moţiunii de cenzură

Viorica Dăncilă: „Oamenii ne-au dat un vot în 2016 şi nu am voie sa-i dezamăgesc”

În timp ce opoziţia vorbeşte despre depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, premierul Viorica Dăncilă nu crede că aceasta are şanse să treacă.

Prim-ministrul spune că nu are de gând să demisioneze, şi consideră că un Guvern cu un program politic nu poate fi înlocuit fără a pune ceva în loc, iar atacurile venite de la adversarii politici nu ţin locul unui program de guvernare. În opinia premierului, o eventuală moţiune de cenzură depusă de partidele din opoziţie nu are şanse să treacă pe motiv că sunt în Parlament oameni de bună credinţă, care văd că nu există altă alternativă. Premierul Viorica Dăncilă spune că PSD nu are de gând să plece de la guvernare pentru că partidul are o responsabilitate în faţa românilor, iar opoziţia trebuie să demonstreze mai întâi  că poate strânge semnăturile necesare pentru moţiune: „Legea spune că un Guvern îşi încetează activitatea dacă primul ministru îşi dă demisia, iar eu nu voi face acest lucru. Nu pentru că mă ţin de scaun, aşa cum spun unii, ci pentru că oamenii ne-au dat un vot în 2016 şi nu am voie sa-i dezamăgesc. Nu am voie să-mi dezamăgesc colegii de partid care au crezut în mine. Am trecut prin momente grele, am făcut de fiecare dată paşi înainte şi nu am cedat niciodată nici jignirilor şi nici violenţei verbale. Al doilea lucru: un Guvern cade atunci când o moţiune de cenzură trece în Parlament.  Dacă această moţiune va trece în Parlament, atunci trecem în opoziţie şi luptăm şi din opoziţie, pentru că am mai făcut acest lucru”, spune Dăncilă.

PNL a anunţat ca strânge semnăturile necesare pentru iniţierea unei moţiuni de cenzura împotriva guvernului la începutul sesiunii parlamentare de toamnă. Ludovic Orban, liderul PNL a declarat că, după moţiunea de cenzură, PNL va încerca sa provoace alegeri anticipate, indiferent dacă va exista sau nu un  guvern tranzitoriu, după căderea Cabinetului Dăncilă.

Claudia ŞCHIOPU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *