La Băbeni, Casa de Cultură „Dragoş Vrânceanu”  va fi inaugurată joi,  24 octombrie,  cu o serie de evenimente

Cultura revine la Băbeni

După o lungă perioadă de timp în care băbenarii au fost privaţi de evenimente culturale de excepţie susţinute în Casa de Cultură aşa cum se cuvine, aşteptarea se apropie de sfârşit. Administraţia locală este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru inaugurarea aşezământului cultural. Evenimentul va avea loc joi, 24 octombrie la ora 16.00, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, dar şi a oamenilor de cultură, debutând cu o slujbă de pomenire în memoria personalităţilor locale care şi-au adus aportul la promovarea culturii, tradiţiilor şi valorilor identitare ale acestui areal. Slujba se va oficia la Biserica cu Hramurile „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” şi „Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel”. După ora 17.00 va avea loc slujba de sfinţire a Casei de Cultură „Dragoş Vrânceanu”, oficiată de ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Eparhiei Râmnicului. În cadrul evenimentului va avea loc expoziţia de icoane realizate de membrii Cercului de pictură sub genericul „Dialog plastic”.

Ziua inaugurării Casei de Cultură se va încheia seara, cu un interesant program artistic susţinut de grupele de dansuri populare ale Casei de Cultură „Dragoş Vrânceanu” .

Ştefan Bogdan: „Casa de Cultură „Dragoş Vrânceanu” va redeveni „inima culturală a băbenarilor

Redeschiderea şi inaugurarea Casei de Cultură va fi o mare bucurie pentru băbenari, fiindcă aici aveau loc săptămânal programe artistice, spectacole de teatru, se susţineau expoziţii, lansări de carte şi, nu în ultimul rând, rulau cele mai bune filme: „Faptul că actuala clădire a revenit comunităţii locale înseamnă, cu siguranţă, că băbenarii dornici de acte culturale nu vor fi puţini la nici unul dintre viitoarele spectacole care vor avea loc. Modernizarea acestui aşezământ cultural este investiţia care a dat cea mai mare bătaie de cap administraţiei locale din Băbeni. Proiectul privind finalizarea lucrărilor de modernizare a Casei de Cultura „Dragoş Vrânceanu” timp de peste nouă ani s-a tergiversat de la o zi la alta din cauza firmei constructoare căreia pur şi simplu nu i-a păsat de proiectul din Băbeni. Noi, administraţia locală, nu am avut nici o putere deoarece, conform contractului de finanţare, am predat amplasamentul către Compania Naţională de Investiţii, iar ei s-au ocupat în totalitate de lucrări. Timp de nouă ani s-a tărăgănat acest proiect. În sfârşit, proiectul s-a finalizat şi vrem ca această Casa de Cultură să redevină ceea ce a fost cândva, adică „ inima culturală a băbenarilor”, afirmă primarul oraşului Băbeni, Ştefan Bogdan.

Claudia ŞCHIOPU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *