La Mălaia, Iohannis a câştigat detaşat

Mălăienii au votat în procent de 42,40%, a fost un vot clar împotriva PSD, și acest lucru înseamnă un pas enorm înainte,este de părere primarul Gabriel Ţolea. Acesta a afirmat că PNL speră să ia şi din electoratul PSD în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, la Malaia. El a adăugat că nu va fi uşor, deoarece cetăţenii din mediul rural rămân devotaţi şi statornici acestui partid care le-a mărit pensiile şi le-a acordat ajutoare sociale:

„Am scos un scor bun în acest tur de scrutin, dar este sub aşteptările mele.Chiar dacă am obţinut42% eu nu sunt mulţumit. Mi-am propus să scotpeste 65% , chiar 75%în turul al doilea. Este ambiţia mea și voi sta de vorbă cu fiecare cetăţean în parte, în situaţia aceasta. Este neapărat necesar acest efort, fiindcă trebuie să înţeleagă fiecare de ce milităm pentru o schimbare, şi să le aduc aminte cetăţenilor de ce copiii lor nu mai sunt în Malaia şi dacă este suficient să se mulţumească doar pentru faptul că s-au mărit pensiile”,este de părere Gabriel Ţolea.

Gabriel Ţolea: Tinerii au înţeles că a venit vremea schimbării”

Liberalul a atras atenţia că tinerii au orientare liberală şi au înţeles că este necesară această schimbare pe plan politic şi niciodată nu vor vota social-democraţii. Spune, însă,că să va fi foarte greu să mobilizeze electoratul PSD , care este devotat şi statornic, deoarece acest partid a reușit, în cei 30 de ani de la Revoluţie, să-i fidelizeze: Este foarte greu să determini electoratul din mediul rural să voteze liberalii. Comunitatea are acest eşantion, al ajutorului social, PSD are de asemenea un electorat fidel fiindcă le-a mărit pensiile, și acest electorat rămâne statornic comunismului. De partea noastră sunt tinerii, care au înţeles că a venit vremea schimbării. Pe ei nu poate să-i convingă PSD, fiindcă acolo intervin părţile acestea, comuniste, pe care ei nu le acceptă şi nu le înţeleg. Nu va fi uşor,fiindcă am în localitate persoane care mi-au spus în faţă că pe mine mă vor vota, dar că o preferă pe Viorica Dăncilă fiindcă ea le-a mărit pensia. Le-am explicat că eu sunt dependent de cine guvernează, că doar aşa, cu un Guvern exclusiv liberal şi un preşedinte liberal,localitate are o mai bună deschidere privinda locarea fondurilor pentru dezvoltarea localităţii. Prin urmare primarul este votat de comunitate indiferent din ce partid face parte şi consider că nu are legătură imaginea primarilor cu rezultatul obţinut în această campanie” , a precizat primarul liberal din Mălaia, Gabriel Ţolea.

Gabriel Ţolea are aşteptări de la noul Guvern Orban

Primarul Gabriel Ţoleaa declarat că are aşteptări mari de la noul Guvern Orban,şi spune că este convins că Ludovic Orban şi cabinetul său vor conduce bine ţara. Face un apel la primul ministru în ceea ce priveşte evoluţia satelor româneşti, în sensul respectării cu stricteţe a strategiei de dezvoltare a fiecărei localităţi:„Este inadmisibil, nici acum nu mi-am revenit pentru că ni s-a refuzat proiectul de apă şi canalizare, atâta timp cât inclusiv Râmnicul este alimentat cu apă de la magistrala  Brădişor, din munţi. Sunt foarte supărat, fiindcă s-a depus o adresă la Ministerul Dezvoltării,din care reieşea că localitatea Malaia este membră în ADI Apa Vâlcea, ceea ce a făcut să fie scos de la finanţare proiectul privind înfiinţarea reţelei de apă şi canalizare în localitatea noastră. Atunci, nu este normal să îmi doresc să vină altcineva la guvernare? Vreau de la noul Guvern Orban să ia în serios strategia de dezvoltare a fiecărei localităţi.Trebuie să se termine pentru totdeauna cu degringolada aceasta, fiindcă mai întâi, într-o localitate trebuie reţea de apă, canalizare, şi abia apoi asfalt pe drumuri”, ne-a declarat primarul Gabriel Ţolea.

Acesta afirmă că noul Guvern trebuie să aibă în calcul inclusiv o altă abordare privinda ccesibilitatea fondurilor europene, și spune acest lucru fiindcă Mălaia se numără printre comunele cu zero şanse în condițiile actuale, deoarece Uniunea Europeană nu finanţează proiecte pentru localităţile mici şi foarte mici,sau proiecte care nu se piază condiţiilor draconice impuse în programele de finanţare, care nu au făcut decât sa pună stop accesării banilor europeni pentru dezvoltarea localităţilor.

 Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *