Ion Vlădulescu: „Am promis că Budești va fi o localitateeuropeană şi aşa va fi”

Claudia ȘCHIOPU

Budeştiul se numără printre cele mai dezvoltate aşezări din judeţ,iar comuna continua să se dezvolte. Dinamica economiei locale s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, și acest lucru se reflectă în numărul de societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în comună, în noile investiţii ale administraţiei locale şi în aspectul general al comunei. Primarul localităţii, Ionel Vlădulescu dezvăluie secretele din spatele avântului echipei sale de la primărie în interviulacordat cititorilor Impact real. El spune că Budeştiul va deveni comuna cu cel mai mare venit pe cap de locuitor din judeţ, lucru care îi atrage spre această comună limitrofă inclusiv pe cei de la oraş. Altfel spus, localitatea Budeşti a cunoscut în ultimii ani una dintre cele mai spectaculoase transformări. Gospodărirea eficientă a comunei, a bugetului local şi, nu în ultimul rând, bunăstarea cetăţenilor localităţii sunt obiectivele principale ale administraţiei locale.Ce noutăţi are despre proiectul privind introducerea reţelei de gaze naturale,dar şi care sunt priorităţile în materie de investiţii, aflăm în rândurile de mai jos.

Impact real: Rezultatul scrutinului prezidenţial poate reprezenta testul electoral, în perspectiva alegerilor locale din anul 2020?

Ion Vlădulescu:Rezultatul scrutinul prezidenţial nu este un barometrupentru alegerile locale de anul viitor.Cu siguranţă, procentul va fi mult mai mare, și fac această precizaredeoarece următoarele campanii vor fi cu totul diferite de cele de până acum.

Impact real: Comuna Budeşti esteuna dintre localităţi din ţară unde şomajul este zero.Ce noutăţi ne aduceţi referitor la atragerea investitorilor pentru dezvoltareazonei industriale?

Ion Vlădulescu:Noutăţi avem şi sunt foarte interesante.Ideea este că toţi agenţii economici se lovesc de problema forţei de muncă, în sensul că nu mai există forţă de muncă pentru a putea acoperi oferta locurilor de muncă. Esteo problemă, şi de aici porneşte totul, adică nici un investitor nu îşi dezvoltă o afacere în România dacă nu are siguranţa că poate să i se ocupe toate locurile de muncă pe care le creează. Mă gândesc la faptul că noul Guvern liberal va sprijini mediul economic, pentru că această dezvoltare înseamnă dezvoltarea României.Avem nevoie de investitori la nivelul localităţii, al ţării, al judeţului Vâlcea. Crearea de locuri de muncă înseamnă competiţie, salarii mai bune șibunăstare pentru populaţie . Asta însemnă sprijinirea mediului economic şi al mediului de afaceri.

Impact real: Care este stadiul proiectelor aflate în derulare pe raza localităţii Budeşti?

Ion Vlădulescu:Avem peste 14 proiecteîn localitate.Unele dintre ele sunt deja finalizate, şi mai avem o parte dintre ele pentru carefacem eforturi, pe ultima sută de metri, să fie finalizate până la finele anului. La alte proiecte vor continua lucrările şi anul viitor pentru că sunt lucrări foarte mari, cu finanţare importantă, şi trebuie să ţinem cont de perioada de iarnă, dar le vom continua odată cu venirea primăverii, în aşa fel încât să se dezvolte localitatea, aşa cum am promis.

Impact real: Aţi promisdescongestionarea traficului de pe DN7. În ce stadiu sunt lucrările privindevitarea ambuteiajului de pe drumul naţional laieşirea din localitate?

Ion Vlădulescu: În acest moment se lucrează la drumul comunal 678, Izlaz – Barzacare iese la Hidrocentrala, de la Ambient. Este un drum foarte important pentru locuitorii comunei Budeşti, care scurtează distanța către Râmnic cu aproximativ 5 kilometri şi pe care70%dintre locuitorii comunei Budeşti îl vor folosi pentru a evita traficulde pe DN7. Lungimea drumului este de 3,4 kilometri, şi această investiţie se va finaliza cu siguranţă anul viitor. Finanţarea asfaltării drumul din Braza se realizează cu bani guvernamentali. De asemenea, există în acest moment în lucru construirea unui pod peste părăul Sâmnic, în punctul Androneşti. Va fi un pod trainic, pe două benzi, care poate fi folosit ca alternativă de ieşire din localitate pentru locuitorii din satul Androneşti, dar şi pentru o parte dintre locuitorii de la Budeşti. Odată cu acest pod s-a dezvoltat întreaga zonă, iar terenurile au devenind extrem de interesante pentru agenţii imobiliari. Ieşirile pe care le am în planvor fluidiza traficul de pe drumul naţional, iar cetăţenii localităţii nu vor mai fi nevoiţi, mai ales dimineaţa, când pleacă la serviciu, să stea de multe ori şi câte o oră în intersecţie, ca să poată ieşi la şoseaua naţională. Este un lucru neplăcut pentru ei să se confrunte în fiecare zi cu acest blocaj. Sper ca, după finalizarea celor două investiţii, acest disconfort să nu mai existe. Mai mult, dacăCNAIRva amenajasensul giratoriula Peco Boromir, poate fi şi aceasta o variantăde ieşire dinlocalitate. Eu sunt pregătit să amenajez drumul comunal din acea zonă, în aşa fel încât să mai creăm încă o ieşire din localitate și să nu mai fie ambuteiajul care se creează pe DN 7.

Impact real:Care sunt perspectivele de dezvoltare ale comunei în perioada care urmează ?

Ion Vlădulescu:Accesăm fonduri pentrudezvoltarea localităţii, iar comuna devine din ce în ce mai interesantă, pe zi ce trece,astfel încât atrage potenţiali investitori, de la mari societăţi până la cei interesați de imobiliare.Nu este o surpriză pe piaţa imobiliară faptul că preţurile terenurilor au crescut cu 7,2%, faţă de anul trecut. Budeştiul este localitate a cărei dinamică s-a schimbat radical, în ultimii ani, iar cetăţenii localităţii trebuie să ştie că ceea ce promit şi ceea ce am promisse va întâmpla la nivelul localităţii, chiar dacă se întâmplă mai târziu sau puţin mai greu. Se va face pentru că ştiu foarte bine ceea ce trebuie pentru localitate, ce nevoi au locuitorii şi ce investiţii sunt necesarepentru ca localitatea să se dezvolte aşa cum mi-o doresc. Am promis că Budeștiul va fi o localitate europeană, şi aşa va fi.

Impact real: Ce noutăţi ne aduceţi despre reţeaua de gaze naturale, o investiţie aşteptată cu sufletul la gura de localnici, dar şi de investitori?

Ion Vlădulescu:Nu vreau să spun lucruri care nu se întâmplă, iar discuţia despre înfiinţarea reţelei de gaze o vom avea la sfârşitul lunii ianuarie. Cu siguranţă, locuitorii comunei Budeşti vor primi o veste foarte bună, şi în favoarea dânşilor. Până atunci trebuie să mai aşteptăm, însă, cu siguranţă, gazele se vor introduce în localitate. Pentru început lucrările vor începe pe aproximativ 14 kilometri. Asta înseamnă că vor include zona industrială , satul Racoviţa, satul Linia, satul Budeşti şi apoi vom continua cu satul Barza, satul Bârseşti, Ruda şi Bercioiu. Zona unde se va face branşamentul la reţeaua de gaze va fi în satul Budeşti și,din acest motiv, vom începe investiţiile din această zonă, pentru că de aici vom începe branşările la reţeaua de gaze. Este proiectul meu de suflet pentru care mă lupt de câțiva ani să-l văd realizat. M-am rugat la Dumnezeu să reuşesc măcar un metru de conductă realizată pentru că,după aceea, nimeni nu ne mai poate oprisă introducem gazele în toată localitatea. Vomcrea condiţii, în aşa fel încât toţi cetăţenii care doresc să se branşeze la gaze să beneficieze de reţea. Proiectul de gaze este o poveste, o dorinţă a cetăţenilor, un mod de viaţă pe care şi-l doresc de foarte mulţi ani, la fel cum mi-l doresc şi eu. Este o investiţie foarte scumpă.Din acest motiv nici nu se poate introduce rețeaua în toată localitatea în prima fază, pentru că nu se alocă o sumă atât de mare.

Impact real: Când va prinde contur proiectul privind construirea aerodromuluide la Budeşti?

Ion Vlădulescu:După ce se termină lucrările la drumul Izlaz – Barza. Noi am început deja documentaţia pentru a realiza şi această investiţie. Suntem la primii paşi în ceea ce priveşte acest proiect, dar proiectul este unul real.În acest moment suntem în faza de întocmire a documentaţiei şi a primirii avizelor necesare. Mai durează până când vor începe lucrările, dar eu cred că, în acest moment, există interes pentru o astfel de investiţie. Mai mult ca sigur, cred că se va finaliza. Proiectul este realizat în colaborare cu Consiliul Judeţean şi prevede amenajarea a 7 hectare din suprafaţa izlazului, cu pistă pe iarba de 900 de metri lungime, pe care vor decola avioane uşoare. Va fi o pistă-heliport pentru elicoptere şi elicoptere SMURD. Încercăm să dezvoltăm localitatea şi din acest punct de vedere.Fiind aproape de municipiu, cu siguranţă va fi folosit de oameni de afaceri şi de persoane care deţin astfel de aparate de zbor.

Impact real: Ați avut un mandat în opoziţie. Apartenenţa politică a contat de-a lungul acestui mandat, în ceea ce priveşte fondurile primite pentru dezvoltarea localităţii?

Ion Vlădulescu:Pot spune că localitatea a fost sprijinită în mod real.O investiţie foarte importantă care se derulează la nivelul localităţii în prezent este modernizarea drumului judeţean 678, care este finanţatdin fonduri europene de  Consiliul Judeţean.Rog cetăţeni comunei Budeşti să fie înţelegători, pentru că se creează un disconfort pe o perioadă mai lungă, dar este important să putem duce la final cât mai repede această investiţie. În prezent lucrările din localitatea Budeşti se desfăşoară pe aproximativ 3kilometri şi au început dinsatul Bercioiu, deoarece în acea zonă nu este traficul aşa de intens. Nu se pot face lucrări fără să fie creat un disconfort, şi pentru acest lucru avem nevoie de bunăvoinţă din partea cetăţenilor. Le mulţumesc pentruînţelegere.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *