Gheorghe Constantinescu: „Am încredere în promisiunile făcute primarilor de noul Guvern liberal”

Comuna Şuşani se numără printre localităţile cu investiţii-record în urma finanţării proiectelor prin PNDL-2, programul guvernamental destinat modernizării infrastructurii locale. Nu mai puţin de şase proiecte din totalul de zece depuse au fost eligibile la finanţare. PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală. În judeţ, aproape toate comunele s-au transformatîn adevărate şantiere, autorităţile locale demarând astfel de proiectelor aprobate prinProgramul Naţional de Dezvoltare Locală-2.Dintre toate aceste proiecte puţine suntînsă finalizate, foarte multe dintre primării aflându-se în plină execuţie, prin urmare în necesitatea de a li se deconta constructorilor facturile emise în urma devizelor de lucrări.

În acest sens, noul Guvern liberalîi linişteşte pe primari, susţinândvada bani pentru decontarea lucrărilor executate prin PNDL: „Am primit garanţia că nu va fi nicio problemă înceea ce priveşte alocările de fonduri prin PNDL-2, iar această garanţie ne-a dat-oFlorin Cîţu, ministrul Finanţelor în Guvernul Orban.În localitate, cu bani alocaţi prin PNDL-2lucrăm la sistemul de alimentare cu apă privind extinderea şi reabilitarea. În prezent se lucreazăşi la înfiinţarea unui nou corp la şcoala din satul Râmeşti şi renovarea corpului vechi. În plin şantier este şi şcoala din satul Uşurei, unde se fac lucrări de reabilitare a clădirii, iar pentru ultima tranşă de plată pe care am depus-o luna trecută ni s-au alocat deja banii. Prin urmare, aşa cum ni s-a promis, noul Guvern liberal a dat bani pentru decontarea lucrărilor, prin PNDL.PSD a acuzat Guvernul Orban cănu va mai da bani pentru comunităţile locale, oprind PNDL, dar nu este adevărat, fiindcă noi am primit fondurile necesare conform devizelor”,ne-a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar, Gheorghe Constantinescu.

Primarul din Şuşani a precizat că are încredere în promisiunile făcute primarilor de noul Guvern liberal, care a făgăduit că are în vedere alocarea resurselor financiare suplimentare pentru comunităţile locale în ceea ce priveşteasigurarea cofinanţăriinecesare pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene. Alocarea resurselor pentru plata drepturilor salariale persoanelor cu dizabilităţi şi a însoţitorilor acestor persoane, dar şi acoperirea cheltuielilor necesare pentru funcţionarea serviciilor curente oferite cetăţenilorde administraţia locală sunt de asemenea promisiuni pe care noul Guvern a promis că le va onora.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *