Marius Ţuca: “A fost un an de excepţie pentru SCM!”

Primăria Râmnicu Vâlcea şi Consiliul Judeţean Vâlcea vor organiza Gala Sportului Vâlcean pe data de 27 decembrie, iar directorul SCM, Marius Ţuca a oferit primele detalii despre acest eveniment

În anii trecuţi, gala a fost organizată de către DJTS, însă directorul Bogdan Marinescu a anunţat că renunţă la festivitate în acest an, din lipsă de fonduri. Tradiţionala  festivitate de premiere a sportivilor şi antrenorilor a fost salvată de către primarul municipiului, Mircia Gutău, care a coalizat Primăria şi Consiliul Judeţean, pentru a salva Gala Sportului.

Directorul SCM Rm. Vâlcea, Marius Ţuca a vorbit în exclusivitate pentru săptămânalul nostru despre Gala Sportului 2019 şi totodată despre activitatea celui mai important club sportiv din judeţ.

Impact Real: Ce noutăţi ne puteţi spune despre Gala Sportului, din 27 decembrie, pe care îl organizaţi?

Marius Ţuca: Gala va fi organizată în parteneriat de către Primăria Municipiului (prin structura sa de sport, SCM) şi Consiliul Judeţean, locaţia va fi la Crystal Palace Forest, situată în zona lacului de lângă Ştrandul Ostroveni. Noi am cerut la DJTS şi toate Asociaţiile Judeţene toate rezultatele şi clasamentele sportivilor din acest an. Toţi sportivii care au avut rezultate în campionate naţionale şi internaţionale de la toate ramurile sportive, vor fi invitaţi şi vor primi cupe, plachete sau diplome. Sunt convins că Gala Sportului va ieşi mult mai bine decât anii trecuţi, sunt implicate cele mai serioase instituţii, Primăria Municipiului şi Consiliul Judeţean, locaţia aleasă este una deosebită, va fi şi un program artistic.

Impact Real: Ce mai urmează în finalul acestui an?

Marius Ţuca: Joi, 19 decembrie, la ora 17.00, la Sala Traian, toţi cei 300 de copii din cadrul secţiei de fotbal vor primi pachete de la Moş Crăciun. Cadourile vor consta în dulciuri şi echipament sportiv. De asemenea, vor fi invitate şi junioarele mici de la Chimia, senioarele SCM-ului care sunt acasă, cu toţii împodobim bradul şi îl aşteptăm pe Moş Crăciun. La această festivitate vom fi onoraţi şi de participarea domnului primar Mircia Gutău.  De asemenea, cu ocazia Memorialului Constantin Tită, programat în perioada 28-29 decembrie la Sala Sporturilor, avem un parteneriat cu Asociaţia „Mămici din Vâlcea” şi susţinem strângerea de fonduri pentru modernizarea Secţiei de Neonatologie a Maternităţii. Noi donăm către Asociaţia ”Mămici din Vâlcea” câteva tricouri de joc ale handbalistelor reprezentative, care vor fi scoase la licitaţie cu ocazia Memorialului Constantin Tită. De asemenea, la acest turneu vor exista şi urne, unde fiecare spectator poate dona sume simbolice.

Impact Real: A fost un an bun pentru SCM?

Marius Ţuca: A fost un an de excepţie, echipa de handbal a ajuns în primele 12 formaţii din Europa, am câştigat titlul naţional, suntem şi pe primul loc în ediţia actuală a campionatului, cu 9 victorii din 10 jocuri. Consider că cel mai important rol în aceste reuşite l-a avut domnul primar Mircia Gutău, Primăria Municipiului asigurând finanţarea echipei. Este important şi faptul că Primăria Municipiului a preluat Sala Traian, s-au făcut investiţii în iluminat, vestiare, sala Vip, sala de conferinţe. Aceste investiţii s-au făcut pentru că SCM a jucat în Liga Campionilor. La secţia de fotbal, toate echipele noastre sunt pe podium la toate categoriile de vârstă, însă la Stadion facem sport de masă, primim toţi copiii care vor să facă mişcare.

Impact Real: Ce urmează pentru 2020?

Marius Ţuca: În proiectul de buget al SCM pe anul viitor este prins şi înfiinţarea unui Centru de Copii şi junioare la handbal feminin. Pe acelaşi sistem pe care l-am făcut la Stadionul Zăvoi cu copiii la fotbal, pregătim să facem un Centru pentru junioare şi la handbal feminin. Vom avea circa 200 de fete, avem atuul că avem în administrare Sala Traian, iar pentru aceste junioare există ca model jucătoarele de la echipa mare. Intenţionăm ca acest Centru de handbal să devină funcţional din vara anului 2020, pentru ca echipele să participe la competiţiile de junioare, începând din sezonul viitor. Va fi acelaşi principiu, totul gratis pentru copii, cu antrenori plătiţi de club, sală de antrenament, echipament asigurat, totul asigurat de Primăria Vâlcea, fapt pentru care îi mulţumim domnului primar Mircia Gutău. Nouă ne-au reproşat mulţi părinţi că am făcut ceva bun doar pentru băieţi, dar acum facem handbal şi pentru fete.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *