Constantin Aleca: „Este posibil ca lucrările să înceapă din primăvara acestui an”

Primarul orașului Bălcești, Constantin Aleca, anunţă că este posibil ca lucrările la proiectul de „reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a Spitalului orăşenesc Bălceşti” să înceapă în primăvara acestui an.

Proiectul de modernizare privind reînfiinţarea unităţii spitaliceşti din sudul judeţului se va realiza printr-o asociere a Consiliul Județean Vâlcea cu Consiliul Local Bălcești, prin care Consiliul Judeţean a alocat suma de 2,7 miliarde de lei vechi pentru întocmirea studiului de fezabilitate.

Primarul liberal al orașului Bălcești, Constantin Aleca afirmă că în acest sens se fac paşi importanţi în vederea obţinerii finanţării pentru repunerea în funcţiune a unităţii medicale care deservea, până în 2011, peste 40.000 de vâlceni.

Clădirea fostului spital din orașul Bălcești va fi modernizată prin Compania Națională de Investiții. Proiectul se ridică la 2 milioane de euro, iar amplasamentul va fi predat Companiei Naţionale de Investiţii, care va finanța investiția propriu-zisă.

„Referitor la redeschiderea Spitalului orășenesc Bălcești ne aflăm în faza de strângere a documentație privind avizarea lucrărilor de intervenție (DALI). În prezent, avem toate studiile: geologic, topografic, expertiză tehnică, audit energetic și aproape toate avizele de la gaze, apă și canalizare, CEZ, mediu, cultură, ne mai trebuie doar avizul de la Direcția de Sănătate Publică. După ce luăm și acest aviz urmează depunerea întregii documentații la Compania Națională de Investiții pentru proiectare-execuţie și predarea patrimoniului către aceștia pentru începerea lucrărilor de reabilitare, modernizare, extindere, dotare a Spitalului orășenesc Bălcești, care va funcționa în subordinea Consiliului Local Bălcești. Nu am stat nici o secundă degeaba, fără să nu lucrăm la acest proiect, dorit de toată lumea. Este posibil ca lucrările să înceapă din primăvara acestui an, 2020.Vă vom ține la curent despre toate noutățile apărute”, a anunţat primarul liberal al orașului Bălcești, Constantin Aleca.

Realizarea investiției este una absolut necesară pentru vâlcenii din sudul județului, având în vedere că singura unitate sanitară a fost închisă în 2011. Pe de altă parte, redeschiderea spitalului va contribui la evitarea supraaglomerării secţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, prin reducerea numărului de pacienţi care provin din sudul judeţului.

În anul 2011, Spitalul din Bălcești, alături de alte multe spitale din țară, a fost închis de Guvernarea Boc. Ulterior, aici a fost înființat un cămin de bătrâni, care și-a închis și el porțile, în anul 2017.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *