Naţional Rm. Vâlcea a reuşit vineri un succes frumos, 24-16 (11-5) cu CSM Tg. Jiu, într-un joc contând pentru etapa 12 din Divizia A, Seria C.

Situată pe locul 4 în Seria C a Diviziei A, echipa de junioare pregătită de Maria Rădoi a predat vineri în Sala Energetic o lecţie de handbal formaţiei de pe locul 3, CSM Tg. Jiu.

În micuţa tribună de la Emergetic au fost prezente vicele FRH, Steluţa Luca, Luminiţa Huţupan Dinu şi Yuliya Dumanska. Portarul SCM-ului a venit să îşi încurajeze sora mai mică, Marina, care evoluează tot ca portar, la Tg. Jiu.

Junioarele de la Naţional au reuşit una din cele mai bune evoluţii din acest campionat, cu o apărare de fier şi cu multe soluţii în atac. Astfel, echipa Centrului de Excelenţă s-a distanţat încă de la pauză, scor 11-5 şi a continuat să ţină acelaşi ritm şi în partea secundă. În final, Naţional s-a impus cu 24-16 şi sala de la Energetic a răsunat de bucuria fetelor. Echipa Federaţiei mizează în Divizia A doar pe junioare, fără a avea drept de calificare în fazele superioare, scopul principal fiind creşterea tinerelor jucătoare.

La final, antrenoarea Maria Rădoi şi-a felicitat echipa.  „A fost o victorie muncită, felicit echipa mea pentru atitudinea de care a dat dovadă, au fost o echipă unită. La mine, întotdeauna principalul adversar este echipa mea, când vor să joace, nu îmi e teamă de nimeni. Având în vedere că ne confruntăm cu echipe care vor să promoveze în Liga Florilor, meciurile sunt foarte grele dar noi vrem să jucăm de la meci la meci cât mai bine. Aş vrea ca echipele de Liga Florilor să fie cu ochii pe aceste fete, multe dintre ele promit mult, chiar dacă mai au 1-2 ani de juniorat” a spus Maria Rădoi. Tehnician secund şi la SCM Rm. Vâlcea, Mia Rădoi a absolvit săptămâna trecută cursurile de Master Coach, alături de Ildiko Kerekeş Barbu.

Naţional Rm. Vâlcea: Rus, Marica, Datcu – Lixăndroiu 6, Tîrle 3, Stamin 3, Coman 3, Predescu 2, Neacşu 2, Ailincăi 2, Gheţu 1, Trajic 1, Sandu, Lupei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *