Proiectul de buget local a iscat controverse: locuitorii din Ostroveni nu vor parcare la Casa Tineretului

Publicat pe site-ul Primăriei municipiului pe 29 ianuarie, proiectul de buget local al Râmnicului are valoarea de 218.434.000 lei, în aceasta nefiind incluse sumele din TVA pentru finanţarea învăţământului, ce nu fuseseră comunicate la momenteul întocmirii proiectului. Întâlnirea dedicată dezbaterii publice a proiectului de buget local pentru anul în curs a fost programată joi, 6 februarie, de la ora 17.00, la Filarmonica ”Ion Dumitrescu”.

În data de 6 februarie, în cadrul Filarmonicii„Ion Dumitrescu” a avut loc dezbaterea publică a proiectului de buget local al municipiului pentru anul 2020. Întâlnirea a debutat cu o prezentare a veniturilor estimate ale bugetului local consolidat, în valoare de 226.013.000 lei, făcută de directorul Direcţiei Economico-Financiare timp de un sfert de oră, după care la cuvânt a urmat primarul Mircia Gutău care, înainte de prezentarea propunerilor de obiective de investiţii, a făcut o succintă trecere în revistă a celor mai importante realizări din ultima perioadă.

Parcarea din zona Ostroveni a stârnit controverse

Printre propunerile pentru anul 2020 se numără reabilitarea şi modernizarea „Arenelor Traian”, amenajarea şi modernizarea de locuri de joacă, lărgirea intersecţiei str. Ştrandului cu bd. Dem Rădulescu, relocarea dispeceratului de supraveghere video, sistem de supraveghere video la sălile de sport din municipiu, amenajarea cu dale elastice a trecerilor la nivel de cale ferată pe bulevardul Nicolae Bălcescu şi pe strada Mihai Eminescu, reabilitarea imobilului din strada General Magheru nr. 25, sediu administrativ nou pentru Vama Vâlcea, construcţia sălii de sport de la Liceul Antim Ivireanu (utilităţi şi sistematizare), reabilitarea şi modernizarea sălii de festivităţi şi a sălii de sport la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, reabilitarea imobilului Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din strada Popa Şapcă, construcţia sălii de sport la Şcoala Gimnazială nr. 4, PUZ prelungire Splaiul Independenţei, PUZ Zona Nord, reabilitarea termică a încă 29 de blocuri de locuinţe, realizarea unei staţii de tratare mecano-biologică a deşeurilor municipale, extinderea reţelei de distribuţie a gazelor naturale în municipiu, amenajarea unei parcări publice în zona Ostroveni şi amenajarea de piste pentru biciclişti, parcări şi puncte pentru închirierea bicicletelor, unele dintre aceste puncte fiind detaliate de primar în cadrul dezbaterii publice. Amenajarea parcării din zona Ostroveni se pare că nu este dorită de râmnicenii care locuiesc aici, şi care au afirmat că locurile de parcare care vor fi realizate în zona Casei Tineretului din Ostroveni ar fi fără folos, deoarece în acea zonă există locuri de parcare suficiente. Între Catedrala Ostroveni şi Casa Tineretului mai există o parcare, care este ocupată în proporţie de 50%, fapt care denotă lipsa de utilitate a noii parcări etajate pe care municipalitatea vrea să o realizeze pe treptele Casei Tineretului anul acesta.

Problema burselor şcolare nu a fost rezolvată

Printre problemele abordate de cei aflaţi în sală se numără şi situaţia burselor şcolare, starea cimitirului eroilor de la Cetăţuie, asigurarea energiei termice în oraş în iernile viitoare, valoarea subvenţiei acordate ETA, pregătirea unor alte terenuri pentru noi locuinţe ANL, stadiul proiectelor de reabilitare a unor blocuri, realizarea unui club al pensionarilor în Copăcelu, etc. Problema acordării burselor şcolare se pare că persistă, din cauza lipsei banilor alocaţi pentru elevi.

Proiectul bugetului Râmnicului pentru anul 2020 va fi supus aprobării consilierilor locali în următoarea şedinţă a Consiliului Local.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *