Schimbare de ștafetă la Golești

• Viceprimarul comunei Goleşti, Adrian Mitrache a trecut la PNL și va candida în locul primarului Ropină

Viceprimarul comunei Goleşti, Adrian Mitrache va candida la alegerile locale pentru funcția de primar al comunei, din partea PNL, iar primarul Dumitru Ropină declară că îl va susţine în această campanie pe Mitrache să peria frâiele localităţii în noul mandat.

„Candidatul pentru funcţia de primar al localităţii Goleşti este viceprimarul Adrian Mitrache. Suntem siguri că locuitorii vor aprecia experiența lui administrativă și determinarea de a contribui la dezvoltarea localității”, afirmă primarul liberal Dumitru Ropină.

Experienţa în administraţie dă roade

Cu o experienţă de patru ani în administraţia locală, ca viceprimar, Adrian Mitrache este hotărât să candideze la funcția de primar. A învățat ce înseamnă administrație, cunoaşte modalitățile prin care se pot atrage pe viitor investiții importante și știe ce-i lipsește localităţii. Afirmă că nimic nu poate fi imposibil atunci când pornești la drum cu cele mai bune intenții. Nu lucrează cu lozinci şi nici nu are de gând, pentru că îi displac cei care recurg la ele, considerând că sunt folosite doar pentru a-i minţi pe oameni. Pe de altă parte, îi este mult mai uşor să vorbească despre ce ar face un primar, pentru că este printre puţinii care chiar ştie ce este o primărie şi ce înseamnă administrarea unei localităţi:

„După patru ani de experienţă administrativă ca viceprimar ştiu ce înseamnă să acoperi nevoile nenumărate pe care le are o localitate. Prin urmare, voi candida la funcţia de primar al acestei localităţi din partea PNL. Goleştiul este o localitate aflată la o aruncătură de băţ faţă de municipiu. Cu toate acestea, a fost marginalizată atunci când a venit vorba despre alocarea de fonduri. Chiar şi aşa, noi toţi, împreună cu primarul Dumitru Ropină, am reuşit să mişcăm lucrurile. În tot acest timp, toate proiectele mi-au trecut prin mână. Proiectul de apă, care se realizează în prezent, este „copilul meu”, de când am venit în această primărie m-am luptat să se realizeze şi uite că astăzi este în linie dreaptă, chiar dacă am întâmpinat multe piedici. Un alt lucru important este faptul că am reuşit predarea sistemului de apă în administrarea Apavilului. Subliniez acest fapt fiindcă, din 2016, ne tot luptăm cu această predare”, afirmă viceprimarul Adrian Mitrache.

Adrian Mitrache cunoaşte fiecare proiect al localității

Adrian Mitrache: „Mi-am propus să merg la București o zi pe săptămână”

În localitatea Goleşti s-a dat starul lucrărilor de înfiinţare a reţelei de apă în cele 5 sate: Popești, Gibești, Opătești, Giurgiuveni și Vătășești. În satul Blidari au început lucrările de modernizare a căminului cultural cu bani de la Compania Națională de Investiții, iar, în cel mai scurt timp, vor începe lucrările de amenajare a zonei din faţa primăriei.

Un alt lucru extrem de important este faptul că administraţia locală Goleşti a reuşit să facă cadastrarea tuturor drumurilor comunale:

„Prin cadastrarea tuturor drumurilor putem întocmi documentaţiile privind proiectele de asfaltare mult mai uşor, cadastrarea fiind condiţia primordială. Noi am realizat toate aceste lucruri, şi vreau să îmi continui proiectele, de aceea voi candida la această funcţie, de primar. Mai mult, mi-am propus ca o zi pe săptămână să merg la Bucureşti. Voi face potecă la ministere, fiindcă am văzut că doar aşa merge. La Ministerul Dezvoltării am depus un proiect pentru înfiinţarea reţelei de apă pe o lungime de 26 de kilometri şi de canalizare pe 13,5 kilometri. Din păcate s-a aprobat doar sistemul de apă pentru cele cinci sate, proiect la care se lucrează deja. S-a mai depus şi un proiect de asfaltare pe o lungime de 9,2 kilometri, dar acesta nu a primit finanţare. Între timp, din acest proiect s-au asfaltat cu bani din bugetul local 2 kilometri. Oamenii nu mai au răbdare, vor mai repede asfalt , apă şi canalizare. Au trecut prea mulţi ani și s-au săturat de lozinci. Comunitatea are nevoie urgentă de apă, canalizare şi asfalt pe toate drumurilor comunale”, a precizat viceprimarul localităţii Goleşti, Adrian Mitrache.

Primarul Ropină va face campanie pentru viceprimarul Adrian Mitrache

Deși în acest mandat au făcut parte din formațiuni politice diferite, opuse prin conjunctura politică de la data respectivă, primarul Dumitru Ropină (PNL) și viceprimarul Adrian Mitrache (ALDE) au făcut echipă foarte bună la Goleşti.

Ropină a decis între timp să nu mai candideze pentru încă un mandat la funcţia de primar și declară că-l va sprijini pe viceprimarul Adrian Mitrache, adoptat între timp de liberali.

„Consider că un mandat a fost suficient pentru a demonstra cetăţenilor că se pot mişca lucrurile într-un timp foarte scurt, iar vârsta nu îmi mai permite să candidez. În cei patru ani, tot ceea ce s-a realizat în localitatea Goleşti a avut transparenţă, s-a muncit mult, iar noi suntem mulţumiţi. Prin urmare, nu voi mai intra în această cursă electorală. Vreau să stau liniştit, deoarece am avut un mandat greu, cu atacuri şi reproşuri din partea contracandidaților, care în toată această perioadă nu s-au putut obişnui cu ideea că cetăţenii nu i-au votat în 2016. În localitate mai sunt multe lucruri de făcut, oamenii nu mai au răbdare, iar, ca primar, promiţi ceea ce nu ai, fiindcă, independent de voinţa ta, făgăduinţele făcute cetăţenilor ţin în primul rând de factorii decizionali de la nivel central, privind alocarea fondurilor pentru demararea investiţiilor în localitate. Alocarea fondurilor este extrem de anevoioasă pentru o localitate aşa de mică precum Goleştiul, fiindcă nu reprezintă interes din punct de vedere electoral, chiar dacă din satul nostru sunt la Guvern şi fii ai acestei aşezări, în pixul cărora stau deciziile privind alocarea de fonduri. Pentru funcţia de primar îl voi susţine, în această campanie, pe viceprimarului Adrian Mitrache, fiindcă este omul cel mai potrivit pentru această funcţie. A făcut echipă cu noi în toţi aceşti ani, iar proiectele sunt ale lui, şi trebuie să le ducă la bun sfârşit. Este tânăr, muncitor şi a „învăţat” bine drumurile la Bucureşti pentru atragerea banilor”, a precizat primarul liberal al localităţii Goleşti, Dumitru Ropină.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *